Πωλείται το ιστορικό κτήριο της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών!

Πωλείται το ιστορικό κτήριο της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών!

Πωλείται το ιστορικό κτήριο της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών!

Ανοικτό διαγωνισμό για την πώληση του κτηρίου που στέγαζε από το 1974 την Παγκύπρια Εταιρείας Αρτοποιών προκήρυξε η Gordian Holdings, βάζοντας ως ενδεικτική τιμή το ποσό του €1.350.000.

RELATED ARTICLES


Το κτήριο βρίσκεται σε έκταση γης 15,848 τ.μ. στη βιομηχανική περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς, έχοντας πολύ καλή πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Τροόδους.

Απέχει συνολικά 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της κοινότητας της Κοκκινοτριμιθιάς.

Περιλαμβάνεται στο ακίνητο κτήριο 6,050 τ.μ. και 80 χώροι στάθμευσης.

Το ακίνητο βρίσκεται σε εμπορική ζώνη και έχει συντελεστή δόμησης 90% και συντελεστή κάλυψης 50%, κάτι το οποίο επιτρέπει την ανέγερση κτηρίου 2 ορόφων.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το ακίνητο βρίσκεται μπροστά από ιδιόκτητη γη που κατέχει ο ΑΠΟΕΛ στην οποία σχεδιάζει να ανεγείρει ιδιόκτητο γήπεδο 14,500 τ.μ.
 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 


Η Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών ιδρύθηκε το 1970 με στόχο τη συνένωση των αρτοποιών σε μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα που θα παρήγαγε προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συνεχή και απρόσκοπτη παραγωγή και προμήθεια αρτοποιητικών προϊόντων προς το κοινό.Το κράτος κατείχε το 11,09% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, οι εργασίες του οργανισμού επέτρεπαν υψηλούς στόχους για συνεχή αύξηση των πωλήσεων. Ωστόσο οι εξελίξεις στην οικονομία μετά το κούρεμα καταθέσεων τον Μάρτιο του 2013 και η έλλειψη παροχής ρευστότητας από τραπεζικά ιδρύματα, κατέστησαν τη λειτουργία του οργανισμού ανέφικτη, γι αυτό και ο  διαχειριστής προχώρησε  στο κλείσιμο του τον Ιούλιο του 2014. Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό έλαβαν επιστολές απόλυσης.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας