Μαρίνα Λάρνακας: Ένα ελληνικό νησί

«Θέλουμε οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη Μαρίνα Λάρνακας να νιώθουν πως είναι έτοιμοι να αποβιβαστούν σ’ ένα ελληνικό νησί». Αυτό μας ανέφερε o CEO της Kition Ocean Holdings, Πάνος Αλεξάνδρου, καθιστώντας σαφές ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός έργου με ταυτότητα και παραδοσιακό χαρακτήρα, πέρα από τα τετριμμένα.

Η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings έχει αναλάβει την αξιοποίηση και την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, πιστεύοντας ότι η πόλη έχει όλες τις προοπτικές για να τη δικαιώσει. Η τοποθεσία της, το αεροδρόμιο που δέχεται πέραν των 3 εκατ. επισκεπτών ετησίως, καθώς και οι ενεργειακές εξελίξεις που προδιαγράφονται στην περιοχή, φτάνουν και με το παραπάνω για μια τέτοια επένδυση, σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου. 

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δέκα χρόνια. Σταδιακά, όμως, θα περατώνονται μέρη του και θα παραδίδονται στο κοινό. Πρωταρχικός στόχος είναι να γίνουν εξωραϊστικές εργασίες, πεζοδρομήσεις και άλλες, που θα εκτείνονται από τις Φοινικούδες μέχρι και την Ορόκλινη.

Η αξία της επένδυσης θα φτάσει, περίπου, το €1.2 δισ. και αναμένεται ότι θα αποφέρει σημαντικά εισοδήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, δημιουργώντας πέραν των 4.000 θέσεων εργασίας. Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης πολεοδομικών αδειών και αναμένεται πως οι εργασίες θα αρχίσουν στους επόμενους έξι με εννέα μήνες.

«Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες τοπικά προϊόντα σε παραδοσιακό περιβάλλον. Να φτιάξουμε ταβέρνες και ουζερί, να διαθέτουμε λευκαρίτικα κεντήματα και άλλα συναφή. Επίσης, σχεδιάζουμε οι εμπορικοί χώροι της μαρίνας να φιλοξενούν, κυρίως, μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Πέραν αυτών, θα δημιουργηθούν γραφεία που θα προσελκύσουν εταιρείες ενέργειας, οι οποίες, μέχρι στιγμής, δεν έχουν τις καλύτερες επιλογές. Η παρουσία τους θα τονώσει την οικονομία της Λάρνακας».

Η κοινοπραξία θα επενδύσει, επίσης, στην εκπαίδευση, αναπτύσσοντας στο έργο τρία πανεπιστήμιά μεταξύ της μαρίνας και του λιμανιού. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή σχολή, η οποία σκοπεύει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή διευθυντικών στελεχών, σε συνεργασία με ελβετικό πανεπιστήμιο, μια ιατρική σχολή που θα λειτουργεί παράλληλα με νοσοκομειακή μονάδα και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεργάζεται με νοσοκομεία του Ισραήλ και ένα πανεπιστήμιο περιβάλλοντος κι ενέργειας.

Η Kition Ocean Holdings πιστεύει πως η επιτυχία του έργου είναι δεδομένη. «Βάζοντας κάτω από την ομπρέλα μας τη μαρίνα, το λιμάνι και το real estate θα ξεπερνάμε εύκολα όλα τα εμπόδια που θα εμφανίζονται στη λειτουργικότητα ολόκληρου του έργου», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Αλεξάνδρου. 

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας