Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Είδε τα υπό εξέλιξη έργα στην ελεύθερη Αμμόχωστο ο Καρούσος

Επί τόπου επίσκεψη σε διάφορα οδικά έργα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, πραγματοποίησε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο οποίος παρακάθισε σε σύσκεψη με Δημάρχους, Κοινοτάρχες και διάφορους φορείς της περιοχής. 
 
Σε δηλώσεις στην Αγία Νάπα ο κ. Καρούσος είπε πως συζητήθηκαν αρκετά θέματα και πραγματοποιήθηκε επί τόπου επίσκεψη σε διάφορα έργα που είναι σε εξέλιξη για επιθεώρηση, μεταξύ αυτών η οδός 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι και το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας, το οποίο θα μετατραπεί σε Αρχαιολογικό Μουσείο και Ερευνητικό Κέντρο.
 
"Ακούσαμε αρκετές εισηγήσεις από τους Δημάρχους και τους Κοινοτάρχες. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στις περιοχές όπου θα υπάρχουν μαρίνες, που είναι σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, εισήγηση, η οποία, όπως είπε μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί", ανέφερε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν και αρκετά οδικά έργα περιφερειακού χαρακτήρα τα οποία θα ενώνουν μεταξύ άλλων το Παραλίμνι με τη Σωτήρα, την Σωτήρα με την Αγία Νάπα και το Αυγόρου με την Ορμήδεια.
 
"Θα είμαστε σε στενή επαφή με τους Δημάρχους και τους Κοινοτάρχες ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών, ούτως ώστε να παρακολουθήσουμε τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα, να δούμε τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει, ενώ θα συζητηθούν και περαιτέρω εισηγήσεις που ενδεχομένως να έχουν οι Κοινότητες και οι Δήμοι της περιοχής", ανέφερε.
 
Ερωτηθείς για το δρόμο Δερύνειας – Σωτήρας, ο κ. Καρούσος απάντησε πως ο συγκεκριμένος δρόμος προχωρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και μάλιστα η διαδικασία έχει επισπευσθεί.
 
"Είναι μέσα στα έργα που θεωρούνται προτεραιότητες για την κυβέρνηση, στόχος μας είναι εντός Οκτωβρίου να προκηρυχθούν οι προσφορές", ανέφερε ο Υπουργός.
 
Πρόσθεσε πως όλα πάνε σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, ενώ κάποια προβλήματα που υπήρχαν επιλύθηκαν.
 
Όσον αφορά το έργο της 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι, ο Υπουργός είπε πως αυτό θα παραδοθεί εντός Μαΐου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
 
"Υπήρξε κάποια δικαιολογημένη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου, λόγω των καιρικών συνθηκών και ορισμένων αλλαγών που έγιναν ύστερα από παράπονα που εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής και ο Δήμος, ωστόσο προχωρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα", εξήγησε,
 
Ερωτηθείς για το Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας, ο κ. Καρούσος απάντησε ότι λόγω των πολλών αρχαιολογικών ευρημάτων που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, σήμερα αποφασίστηκε να υπάρξει περαιτέρω επέκταση με ορισμένους χώρους που είναι απαραίτητοι προκειμένου να εκτεθούν τα ευρήματα. Στόχος, τόνισε, είναι να δοθεί περαιτέρω προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο ούτως ώστε να αναδειχθεί το Μοναστήρι, με τον κατάλληλο τρόπο.
 
Σε άλλη ερώτηση ο Υπουργός Μεταφορών, παραδέχθηκε ότι υπήρχε κάποια καθυστέρηση μέχρι να εξευρεθούν λύσεις για ορισμένα προβλήματα που παρατηρήθηκαν.
 
Ωστόσο διευκρίνισε, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας και με τον εργολάβο του έργου, έχουν εξευρεθεί λύσεις με στόχο να αναδειχθούν οι αρχαιότητες που ανευρέθηκαν στο Μοναστήρι και να αποτελούν μέρος των εκθεμάτων του χώρου.
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου ανέφερε ότι ο Δήμος παρέθεσε το δικό του υπόμνημα για τα θέματα που τον απασχολούν.
 
"Η θετική ανταπόκριση του Υπουργού και των παρευρισκομένων στη συνάντηση ήταν αυτονόητη, στο πλαίσιο αναβάθμισης του Δήμου, δηλαδή υλοποίησης έργων, οδικού δικτύου και άλλων υποδομών, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις, ενώ καθορίστηκαν τα περαιτέρω βήματα που θα ακολουθήσουμε", ανέφερε.
 
Ο Κοινοτάρχης Αυγόρου Παναγής Μιχαηλάς  εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Υπουργό είναι έτοιμος να στηρίξει τις Κοινότητες και τους Δήμους ολόκληρης της Κύπρου.
 
Εξάλλου ο Κοινοτάρχης Αχνας Νίκος Βάσιλας ευχαρίστησε τον Υπουργό για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί παρά το σύντομο διάστημα της θητείας του.
 
"Σήμερα συζητήσαμε χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τις Κοινότητες της περιοχής, ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά, ελπίζω σύντομα να λυθούν και αυτά τα θέματα", ανέφερε.
 
Ο Κοινοτάρχης Αχερίτου Μιχάλης Καούνας είπε πως ο Υπουργός Μεταφορών άγγιξε τα προβλήματα ολόκληρης της Κύπρου και όχι μόνο της περιοχής Αμμοχώστου.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης