Δήμος Έγκωμης: Αύριο η τελική απόφαση για πύργους και ξενοδοχείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Έγκωμης αναμένεται στην αυριανή του συνεδρία που αρχίζει στις 18:00 να καταθέσει την άποψη του σχετικά με τις αιτήσεις που βρίσκονται ενώπιον του Τμήματος Πολεοδομίας για την ανέγερση, πολυώροφων κτηρίων, ξενοδοχείου και φοιτητικών εστιών στα δημοτικά του όρια.

Για το θέμα να σημειωθεί υπάρχουν οργανωμένες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι θεωρούν πως σε περίπτωση που κτιστούν τα ψηλά κτίρια θα προκληθούν προβλήματα τόσο στο κυκλοφοριακό, στην αισθητική αλλά και στην ποιότητα ζωής τους.

Στο πλευρό των κατοίκων στέκεται και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το οποίο σε ανακοίνωση του καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική για τα ψηλά κτήρια.

«Πρέπει να σταματήσει την πολιτική της ανεξέλεγκτης παροχής ορόφων και τετραγωνικών μέτρων σε επενδυτές. Πρέπει να σταματήσει αμέσως η ανέγερση των πολυώροφων κτιρίων μέχρι να εκπονηθεί ένας γενικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη χωροθέτηση των ψηλών κτηρίων», σημειώνουν.

Να θυμίσουμε πάντως πως ότι απόφαση και να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο τον τελικό λόγο τον έχει πάντα η Πολεοδομία η οποία έχει τη διακριτική ευχέρεια να εγκρίνει ή να απορρίψει κάθε αίτηση.

Πάντως υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις αναπτύξεων σε όλους του Δήμους που υπήρχε αρνητική εισήγηση από τα Δημοτικά Συμβούλια και εγκρίθηκαν από τη Πολεοδομία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Έγκωμης διοργάνωσε δημόσια παρουσίαση για δύο προτεινόμενα έργα στην Έγκωμη και συγκεκριμένα για δύο ψηλά κτήρια: Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων 144 δωματίων στην οδό Αγίου Νικολάου και οικιστικό συγκρότημα 86 διαμερισμάτων στην οδό Αχαιών.

Δειτε Επισης

Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει