Δήμος Έγκωμης: Αύριο η τελική απόφαση για πύργους και ξενοδοχείο

Δήμος Έγκωμης: Αύριο η τελική απόφαση για πύργους και ξενοδοχείο

Δήμος Έγκωμης: Αύριο η τελική απόφαση για πύργους και ξενοδοχείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Έγκωμης αναμένεται στην αυριανή του συνεδρία που αρχίζει στις 18:00 να καταθέσει την άποψη του σχετικά με τις αιτήσεις που βρίσκονται ενώπιον του Τμήματος Πολεοδομίας για την ανέγερση, πολυώροφων κτηρίων, ξενοδοχείου και φοιτητικών εστιών στα δημοτικά του όρια.

RELATED ARTICLES

Για το θέμα να σημειωθεί υπάρχουν οργανωμένες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι θεωρούν πως σε περίπτωση που κτιστούν τα ψηλά κτίρια θα προκληθούν προβλήματα τόσο στο κυκλοφοριακό, στην αισθητική αλλά και στην ποιότητα ζωής τους.

Στο πλευρό των κατοίκων στέκεται και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το οποίο σε ανακοίνωση του καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική για τα ψηλά κτήρια.

«Πρέπει να σταματήσει την πολιτική της ανεξέλεγκτης παροχής ορόφων και τετραγωνικών μέτρων σε επενδυτές. Πρέπει να σταματήσει αμέσως η ανέγερση των πολυώροφων κτιρίων μέχρι να εκπονηθεί ένας γενικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη χωροθέτηση των ψηλών κτηρίων», σημειώνουν.

Να θυμίσουμε πάντως πως ότι απόφαση και να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο τον τελικό λόγο τον έχει πάντα η Πολεοδομία η οποία έχει τη διακριτική ευχέρεια να εγκρίνει ή να απορρίψει κάθε αίτηση.

Πάντως υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις αναπτύξεων σε όλους του Δήμους που υπήρχε αρνητική εισήγηση από τα Δημοτικά Συμβούλια και εγκρίθηκαν από τη Πολεοδομία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Έγκωμης διοργάνωσε δημόσια παρουσίαση για δύο προτεινόμενα έργα στην Έγκωμη και συγκεκριμένα για δύο ψηλά κτήρια: Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων 144 δωματίων στην οδό Αγίου Νικολάου και οικιστικό συγκρότημα 86 διαμερισμάτων στην οδό Αχαιών.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας