Άρχισαν ξανά τα έργα στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου

Επανάρχισαν στις 29 Ιανουαρίου οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου στη Λεμεσό, μετά τη διακοπή των έργων το προηγούμενο καλοκαίρι,  λόγω των καθυστερήσεων που είχαν σημειωθεί από πλευράς της εργοληπτικής εταιρείας που είχε αναλάβει αρχικά το συγκεκριμένο project.
 
Σύμφωνα με καταχώρηση στον τύπο, η εκτέλεση του έργου έχει ανατεθεί πλέον στην εταιρεία Cyfield Construction LTD και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 17 μήνες.
 
Η ανάπλαση της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου αποτελεί ένα από τα βασικά έργα της στρατηγικής του Δήµου Λεμεσού για Βιώσιµη Αστική Ανάπτυξη. Το έργο κόστους πέραν των €5 εκατ., συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής ανάπτυξης της ΕΕ, εθνικούς πόρους  και το δημοτικό ταμείο.
 
Το project αφορά την αναβάθµιση οδικού δικτύου µήκους περίπου 1.800 µέτρων. Διαλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομο, πεζοδρόμια καθώς επίσης και χώρους πρασίνου, οδικό φωτισμό, υπογειοποίηση υπηρεσιών κοινής αφελείας, οδική σήμανση, σύστημα όμβριων υδάτων, χώρους στάθµευσης, διαβάσεις πεζών και αναβάθµιση κυκλοφοριακών κόµβων, αστικό εξοπλισµό, νέα πεζογέφυρα κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάπλαση της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου ξεκίνησε τον Δεκέµβριο του 2018, αλλά µετά από σηµαντικές καθυστερήσεις που σηµειώθηκαν από πλευράς της εργοληπτικής εταιρείας που ανέλαβε την εκτέλεση, το καλοκαίρι του 2019 ο Δήµος Λεµεσού προχώρησε σε συµφωνία διακοπής συµβολαίου µε την ολοκλήρωση της α’ φάσης και προκήρυξη νέων προσφορών για την ολοκλήρωση του έργου µέχρι τον Ιούνιο του 2021.
 

Δειτε Επισης

Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι