Έργα στα σκαριά με τη συνδρομή της ΕΤΕπ

InBusinessNews  17/02/2020 12:54
Έργα στα σκαριά με τη συνδρομή της ΕΤΕπ

Έργα στα σκαριά με τη συνδρομή της ΕΤΕπ

InBusinessNews  17/02/2020 12:54
Έργα τα οποία βρίσκονται σε τροχιά στην Κύπρο και για τα οποία η  Κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την αρωγή της ΕΤΕπ, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ στο Προεδρικό Μέγαρο. 

RELATED ARTICLES

 
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παναγιώτη Σεντώνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει  τον Πρόεδρο της ΕΤΕπ για τη συνεισφορά της τράπεζας προς την Κύπρο, ειδικότερα στα  χρόνια της κρίσης. Επίσης, πρόσθεσε, συζήτησαν και ένα πλέγμα έργων και δραστηριοτήτων που βρίσκονται σε τροχιά και η Κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την αρωγή της ΕΤΕπ.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε και μια σειρά έργων που η Κυβέρνηση δρομολογεί και προτίθεται να ζητήσει τη στήριξη της ΕΤΕπ όπως τα έργα που αφορούν  την ενέργεια, δηλαδή το τερματικό φυσικού αερίου το Βασιλικό, μια σειρά έργων που αφορούν την έρευνα και την καινοτομία, επενδύσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και με την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης, όπως η ανέγερση φοιτητικών εστιών από τα δύο κρατικά Πανεπιστήμια που θα απευθύνονται σε φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
 
Επίσης σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε και η συνεισφορά της ΕΤΕπ προς τον ΚΟΑΓ για την ανέγερση κατοικιών που και αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χρόνια που συνεργάζεται η τράπεζα με την Κύπρο, στο σύνολο 39, αντλήθηκαν από την ΕΤΕπ περίπου 4 δις όπου το 43% αυτών των χρημάτων, 1,7 δις, αντλήθηκαν από το 2013 μέχρι και σήμερα.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας