Κτήριο FBME: Αναξιοποίητο μέχρι νεωτέρας…

InBusinessNews  14/02/2020 07:00
Κτήριο FBME: Αναξιοποίητο μέχρι νεωτέρας…

Κτήριο FBME: Αναξιοποίητο μέχρι νεωτέρας…

InBusinessNews  14/02/2020 07:00
Εγκλωβισμένο στη νομική διαμάχη για διορισμό εκκαθαριστή του υποκαταστήματος της FBME στην Κύπρο βρίσκεται και το κτήριο του έκτισε η τράπεζα στην Έγκωμη, σε γη της Ιεράς Μητρόπολης Κύκκου. 

RELATED ARTICLES

 
Το εν λόγω, καινούριο κτήριο, το οποίο δεσπόζει επί της λεωφόρου Αγίου Προκοπίου απέναντι από το Μετόχιο Κύκκου, παραμένει άδειο σχεδόν, καθώς στεγάζει τους μόλις 15 υπαλλήλους της FBME που απέμειναν, μετά την ανάκληση από την Κεντρική Τράπεζα, της άδειας λειτουργίας υποκαταστήματος της FBME στην Κύπρο το 2014.
 
Η όποια πώληση ή ενοικίαση του, θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Δικαστηρίου στο αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας και της Αρχής Εξυγίανσης για διορισμό εκκαθαριστή. Ο διαχειριστής των περιουσιακών στοιχείων της FBME δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αξιοποίηση του αυτή τη στιγμή. Δυνατότητα ενοικίασης ή πώλησης του συγκεκριμένου κτηρίου θα έχει ο εκκαθαριστής, εάν και εφόσον διοριστεί, ο οποίος θα πρέπει να λάβει υπόψην του και το συμβόλαιο ενοικίασης της γης, στην οποία είναι κτισμένο το κτήριο.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω κτήριο δεν έχει ακόμα λάβει τελική άδεια, καθώς εκκρεμούν συγκεκριμένες εργασίες. 
 
Η κατασκευή του κτιρίου της FBME ξεκίνησε το 2010 και ήταν προγραμματισμένη για ολοκλήρωση περί τα τέλη του 2014. Οι εξελίξεις όμως με την άρση της άδειας λειτουργίας της τράπεζας, καθυστέρησαν τις εργασίες και το κτήριο ολοκληρώθηκε αφού η FBME είχα αναγκαστεί να τερματίσει τις εργασίες της στην Κύπρο.
κτήριο FBME 3
 
κτήριο FBME 2
 
κτήριο FBME 1
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας