Εργασίες σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους

Ανακοινώσεις για τις εργασίες που θα διεξάγονται το επόμενο διάστημα σε δρόμους και αυτοκινητοδρόμους της Κύπρου εξέδωσε το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Σάββατο 25/1/2020 και την Κυριακή 26/1/2020, μεταξύ των ωρών 08:30 - 14:00, στον Παρακαμπτήριο δρόμο Λεμεσού, παρά  τους κυκλικούς κόμβους Γερμασόγειας και Αγ. Αθανασίου, θα εκτελούνται από ιδιωτική Εταιρεία για συμβόλαιο του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων σε τύπου LED ως ακολούθως:
 
Το Σάββατο 25/1/2020, με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία μέρος της λωρίδας επιβράδυνσης  προς Γερμασόγεια θα είναι κλειστή.  Η έξοδος προς τον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας θα γίνεται κανονικά.  Επίσης η είσοδος από τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή της οδού Πάτμου με την οδό Πανιώτη με κατεύθυνση τον Παρακαμπτήριο δρόμο θα είναι κλειστή. 

Την Κυριακή 26/1/2020, η είσοδος του κυκλικού κόμβου Γερμασόγειας με κατεύθυνση προς Πάφο θα είναι κλειστή και η είσοδος θα γίνεται μέσω του ανισόπεδου κόμβου Αγίου Αθανασίου.  Επίσης το έρεισμα στον Παρακαμπτήριο δρόμο μεταξύ των κυκλικών κόμβων Γερμασόγειας και Αγ. Αθανασίου με κατεύθυνση προς Πάφο θα είναι κλειστό.
 
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου
Παράλληλα, την περίοδο 24/1/2020 - 4/2/2020, μεταξύ των ωρών 08:30 - 16:00, εκτός Σαββατοκύριακων, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου, παρά τους κόμβους Ερήμης, Καντού και Επισκοπής, θα εκτελούνται από ιδιωτική Εταιρεία, για Συμβόλαιο του Τμήματος Hλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων σε τύπου LED.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η είσοδος/έξοδος σε κάθε κόμβο σε μήκος 250μ. περίπου είτε προς Λεμεσό είτε προς Πάφο και η διακίνηση της τροχαίας θα γίνεται είτε από τον προηγούμενο είτε από τον επόμενο κόμβο καθώς και μέσω του δευτερεύοντος οδικού δικτύου παρά τους ανισόπεδους κόμβους και του παλαιού δρόμου Λεμεσού - Πάφου.   Επίσης η διαχείριση της τροχαίας στο δευτερεύον οδικό δίκτυο θα γίνεται με την εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας με τη μέθοδο STOP/GO για μήκος 100 μ.
 
Εργασίες συντήρησης δρόμων στη Λευκωσία
Εξάλλου, την περίοδο 27/1/2020 - 10/4/2020, εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00 - 17:00, στο Δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους  (στο ύψος της Ευρύχου), θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής Αποχετευτικού Δικτύου σε δύο μέτωπα εργοταξίου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Τρόοδο προς Λευκωσία, σε δύο σημεία μήκους περίπου 100μ. το κάθε ένα και σε απόσταση μεταξύ τους περίπου ενός χιλιομέτρου, θα είναι κλειστή και η κυκλοφορία θα διεξάγεται διαμέσου της άλλης λωρίδας και με τη χρήση φώτων τροχαίας.
 
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας
Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ΄Εργων, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού ανακοινώνει ότι, την περίοδο 27/1/2020 - 30/1/2020, μεταξύ των ωρών 09:30  - 16:00, θα εκτελούνται εργασίες σφράγισης ρωγμών και αποκατάστασης καθιζήσεων οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας με κατεύθυνση τη Λευκωσία παρά την Ακτή του Κυβερνήτη.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει η μια λωρίδα του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία σε  μήκος 300μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην άλλη λωρίδα κυκλοφορίας.
 
Εργασίες συντήρησης δρόμων στα Λατσιά
Την ίδια ώρα, από το Σάββατο 25/1/2020 και ώρα 16:00 μέχρι και τη Δευτέρα 27/1/2020 και ώρα 05:00 το πρωί, θα εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης του οδοστρώματος της οδού Αγίου Γεωργίου στα Λατσία, από τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μέχρι την οδό Δημήτρη Χριστοδούλου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός στην  κυκλοφορία.  Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω της οδού Δημήτρη Χριστοδούλου.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω αυτής της ιστοσελίδας στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης