Επιτροπή Νομικών: Τροποποιήθηκε η πρόταση νόμου για τις εξώσεις

InBusinessNews  15/01/2020 14:52
Επιτροπή Νομικών: Τροποποιήθηκε η πρόταση νόμου για τις εξώσεις

Επιτροπή Νομικών: Τροποποιήθηκε η πρόταση νόμου για τις εξώσεις

InBusinessNews  15/01/2020 14:52
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Γιώργος Γεωργίου, ανακοίνωσε σήμερα πως μετά από διαβούλευση μεταξύ των μελών της επιτροπής για την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ για τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου για το ενοικιοστάσιο, οι εισηγητές της πρότασης νόμου υιοθέτησαν τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και έτσι ο χρόνος έξωσης για καταστήματα ρυθμίζεται στους 2 μήνες και στους 3 μήνες για τις κατοικίες. 

RELATED ARTICLES

 
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Επίσημη Εφημερίδα του κράτους και δεν θα τυγχάνει εφαρμογής για υφιστάμενες διαδικασίες έξωσης. Πρόσθεσε πως η πρόταση νόμου θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση σε νόμο την Παρασκευή.
 
Κληθείς να διευκρινίσει αυτό που θα ισχύει με τον προωθούμενο νόμο, είπε ότι όταν παρέλθουν 4 μήνες με απλήρωτα ενοίκια, αποστέλλεται προειδοποίηση 21 ημερών για εξόφληση των οφειλόμενων ενοικίων και μετά την πάροδο τους, ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταχωρήσει αίτηση έξωσης. Πρόσθεσε πως εντός 14 ημερών μετά την κοινοποίηση της αίτησης έξωσης πρέπει να καταχωρηθεί  απάντηση και εντός τριών ημερών το Δικαστήριο αποφασίζει αν αποδέχεται την απάντηση, οπόταν είτε αρχίζει, είτε διακόπτει η διαδικασία έξωσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας