Ρεκόρ πωλήσεων για την Altamira

Ρεκόρ στις πωλήσεις ακινήτων σημείωσε η Altamira Asset Management Cyprus (Altamira) κατά τον μήνα Νοέμβριο, έχοντας ολοκληρώσει περισσότερες από 110 πράξεις με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν τα €16 εκατ. Οι πράξεις αφορούν τόσο απευθείας πωλήσεις όσο και πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στο Κτηματολόγιο για ακίνητα της εταιρείας.
 
Η αύξηση στις πωλήσεις αποδίδεται κυρίως στη μεγάλη γκάμα ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Altamira καθώς και στο γεγονός ότι τα ακίνητα διατίθενται σε τιμές προσιτές για τον μέσο αγοραστή.

Στη Λευκωσία οι περισσότερες πωλήσεις
Αν και η εταιρεία σημείωσε σημαντικές πωλήσεις σε όλες τις πόλεις την Κύπρου, την πρώτη θέση για τον Νοέμβριο καταλαμβάνει η Λευκωσία με τη Λάρνακα να ακολουθεί στη δεύτερη. Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν με μικρή διαφορά μεταξύ τους η Πάφος, η Λεμεσός και η Αμμόχωστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των Κύπριων αγοραστών επικεντρώθηκε κυρίως σε χωράφια και οικόπεδα. Συγκεκριμένα, κατά την εν λόγω περίοδο, πωλήθηκαν συνολικά σχεδόν 50 χωράφια, 15 οικόπεδα, 20 διαμερίσματα και 10 μονοκατοικίες και γύρω στα 10 εμπορικά και βιομηχανικά ακίνητα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κλειδί για τις αυξημένες πράξεις αποτελεί η άμεση και απρόσκοπτη διαδικασία που εφαρμόζει η εταιρεία, μέσω της οποίας διασφαλίζεται η διαφάνεια καθώς επίσης η ταχεία και αποτελεσματική ολοκλήρωση των πράξεων. Βασικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η εξειδικευμένη ομάδα Real Estate της Altamira, η οποία αποτελείται από 70 στελέχη που, σε συνεργασία με το ευρύ δίκτυο συνεργατών της εταιρείας, προσφέρουν όλο τα φάσμα υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ώστε να ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες ανάγκες τους.

Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με τη διαδικασία της Altamira, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προσφορές τους μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.altamirarealestate.com.cy με χαμηλότερη τιμή από την ενδεικτική, με το ακίνητο να κατακυρώνεται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά.

Παγκύπρια αύξηση στις πωλήσεις σε σχέση με πέρσι
Ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με τις πωλήσεις ακινήτων προκύπτουν και από τα στατιστικά στοιχεία του Κτηματολογίου, μέσα από τα οποία διαπιστώνεται η αυξημένη κινητικότητα που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, κατά τους πρώτους 11 μήνες του χρόνου, κατατέθηκαν συνολικά 9,456 πωλητήρια έγγραφα σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 12% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατά την οποία κατατέθηκαν 8,442 πωλητήρια έγγραφα. Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις ακινήτων κατέγραψαν επίσης αύξηση, αν και περιορισμένη, τον Νοέμβριο του 2019, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018. Συγκεκριμένα, τον φετινό Νοέμβριο πωλήθηκαν 1,549 ακίνητα έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018 κατά τον οποίο πωλήθηκαν 1,469 ακίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τον μήνα Νοέμβριο τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στο Κτηματολόγιο βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με αυτά που κατατέθηκαν τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους