Έρχεται πτώση σε όλα τα ακίνητα το 2020!

Έρχεται πτώση σε όλα τα ακίνητα το 2020!

Έρχεται πτώση σε όλα τα ακίνητα το 2020!

Ιδιαίτερο δύσκολο για τον κλάδο των ακινήτων θεωρεί το 2020 ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Πόλυς Κουρουσίδης.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Κουρουσίδης μιλώντας στο InBusinessNews έδωσε αναλυτικά τις εκτιμήσεις του για την πορεία των πωλήσεων, των τιμών των οικιστικών, των εμπορικών ακινήτων και της γης καθώς και για τις τιμές των ενοικίων.

Αναλυτικά:

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
- 10%-15%
 

Κατά την άποψη μου οι πωλήσεις ακινήτων το 2020 θα κυμανθούν μεταξύ 8,500-9,000 και θα είναι μειωμένες κατά 10-15% σε σύγκριση με τη φετινή χρονιά. Ο λόγος της μείωσης θα είναι το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές κυρίως λόγω των αυστηρότερων κριτηρίων για τις πολιτογραφήσεις. Παράλληλα υπάρχει και αυξημένη προσφορά ακινήτων καθώς οι τράπεζες και τα ξένα επενδυτικά ταμεία άρχισαν να ρίχνουν τα δικά τους ακίνητα στην αγορά.
 
ΤΙΜΕΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
- 5%

Κατά μέσο όρο ανάλογα με την περιοχή θεωρώ πως οι τιμές θα μειωθούν κατά 5% σε ό,τι αφορά στα σπίτια και στα διαμερίσματα. Ο λόγος και εδώ είναι η αυξημένη προσφορά καθώς μπήκαν στο παζάρι αρκετά νέα ακίνητα.
 
ΤΙΜΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ
-5-10%

Και εδώ υπάρχει αυξημένη προσφορά λόγω των ακινήτων των τραπεζών και των ξένων επενδυτικών ταμείων. Αυτό θα επιφέρει μείωση στις τιμές ανάλογα με την περιοχή μεταξύ 5-10%
 
ΤΙΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΤΕΜΑΧΙΩΝ
-25%


Εδώ το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο για αυτό θα συνεχιστεί η πτώση στις τιμές, η οποία κατά την άποψη μου θα φθάσει στο 25%
 
ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
-5-10%

Οι πολίτες σιγά σιγά εξοικειώνονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο με αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις στις τιμές των καταστημάτων. Η πτώση κατά την άποψη μου θα κυμανθεί μεταξύ 5-10%
 
ΤΙΜΕΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει αυξημένη προσφορά, ενώ η ζήτηση παραμένει στα ίδια επίπεδα. Κατά την άποψη μου οι τιμές θα κυμανθούν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.
 
ΤΙΜΕΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ
-5%


Ήδη παρατηρείται στο παζάρι μεγαλύτερη διαθεσιμότητα διαμερισμάτων κάτι το οποίο θα επιφέρει μείωση στις τιμές σε πρώτη φάση της τάξης του 5%.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας