Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Harakis: Ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στη Λεμεσό

Η εταιρεία Harakis θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στη Λεμεσό. Ιδρύθηκε το 1937 και ως επί το πλείστων οι δραστηριότητες της είναι συγκεντρωμένες στην ανάπτυξη γης και στον διαχωρισμό και πώληση οικοπέδων.

Ο Ανδρέας Περατικός, Business Development Manager της εταιρείας, αναφέρει στην κάμερα του InBusinessNews την ιστορία, το όραμα και τα πιο πρόσφατα έργα της Harakis. 

 

Η εταιρεία
Η εταιρεία Harakis ιδρύθηκε το 1937. Ως επί το πλείστων οι κύριες εργασίες της εταιρείας ήταν συγκεντρωμένες στην ανάπτυξη γης και κυρίως στον διαχωρισμό και πώληση οικοπέδων, για αυτό ακόμα μέχρι και σήμερα θεωρείται ως  ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στην Επαρχία Λεμεσού. Τα τελευταία χρόνια οι εργασίες επικεντρώθηκαν κυρίως στην ανάπτυξη οικιστικών μονάδων σε ιδιόκτητα τεμάχια, ωστόσο έχουμε προχωρήσει και σε έργα με αθλητικές εγκαταστάσεις και γραφειακές μονάδες. Η εταιρεία εργοδοτεί περίπου 10 υπαλλήλους, ωστόσο έχει ως βάση αρκετούς εξωτερικούς συνεργάτες και σύμβουλους αλλά και εταιρείες που προσφέρουν υποστηρικτικές υπηρεσίες.

 

Το όραμα 
Το όραμα της εταιρείας είναι να συνεχίσει αυτό που κατάφερε τόσα χρόνια να προσφέρει στους πελάτες. Ασφάλεια και ποιότητα, με έργα  που να καλύπτουν τις ανάγκες των αγοραστών ως προς την πλεονεκτική τοποθεσία αλλά και τις εξαιρετικές προδιαγραφές, ταυτόχρονα όμως με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Παράλληλα, να διατηρηθεί ως ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα των ακινήτων με έργα  πέραν από οικιστικά  για τα οποία να είμαστε περήφανοι και εμείς αλλά και οι πελάτες μας. Έτσι, έχει δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό παράρτημα  με εργοληπτική εταιρεία η οποία αναλαμβάνει τα έργα της εταιρείας και διασφαλίζει την διατήρηση των αξιών που πρεσβεύει η Harakis.


Πρόσφατα Έργα
Πρόσφατα  έχει ολοκληρωθεί ένα έργο στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού, το οποίο είναι από τα πρώτα κτίρια με ενεργειακή απόδοση Κατηγορίας Α, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη τρία οικιστικά έργα, ένα εκ των οποίων είναι στο στάδιο της παράδοσης και τα άλλα δύο σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Όλα τα οικιστικά έργα βρίσκονται σε εξαιρετικά προνομιούχες περιοχές όπως την Περιοχή της Πανθέας, του Αγίου Αθανασίου αλλά και του κέντρου της πόλης. Εκτός από τα οικιστικά έργα έχουμε ξεκινήσει οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση φοιτητικών εστιών στο κέντρο της Λεμεσού κοντά στην οδό Ανεξαρτησίας και υπάρχουν επίσης αρκετά έργα τα οποία είναι στο στάδιο του σχεδιασμού και άλλα στο στάδιο εξασφάλισης αδειών με τα οποία θα προχωρήσουμε στο άμεσο μέλλον.

 

Το μέλλον του τομέα των ακινήτων
Ανέκαθεν ο τομέας των ακινήτων γενικότερα αποτελούσε ένας από τους ισχυρότερους πυλώνες της οικονομίας της Κύπρου. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του τομέα έχει συμβάλει αρκετά και στην ανάπτυξη σε άλλους τομείς όπως για παράδειγμα του τομέα των υπηρεσιών αλλά και σε άλλους τομείς που σχετίζονται έμμεσα με τον τομέα των ακινήτων. Είμαι  πεπεισμένος ότι ο τομέας των ακινήτων έχει ακόμα πολλά να δώσει,  και υπάρχει αισιοδοξία ότι η άνοδος του τομέα θα συνεχίσει και για τα επόμενα χρόνια. Από ότι φαίνεται από τους δείκτες τιμών που έχουν δημοσιευτεί από το RICS Κύπρου αλλά και από την Κεντρική Τράπεζα οι τιμές συνεχίζουν να ακολουθούν ανοδική πορεία κατά τους πρώτους μήνες του 2019, συνεπώς θεωρώ ότι η άνοδος του τομέα θα συνεχιστεί, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.


 

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες