Άναψε πράσινο για το Νέο Κυπριακό Μουσείο

Την απαραίτητη έγκριση για προώθηση του έργου που αφορά το Νέο Κυπριακό Μουσείο έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή, η οποία δε φέρει ένσταση στην κατασκευή του έργου, υπό όρους και προϋποθέσεις. 
 
Σύμφωνα με την αιτιολογημένη διαπίστωση του έργου, η Έκθεση Πληροφοριών για το έργο υποβλήθηκε στην Περιβαλλοντική Αρχή από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στις 16 Σεπτέμβριου, μέσω του αρχιτεκτονικού γραφείου Fereos Architects, για αξιολόγηση, ωστόσο ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία και υποβλήθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου.
 
Στο τεμάχιο του Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
 
Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία του Νέου Κυπριακού Μουσείου που χωροθετείται στο τεμάχιο του Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, εντός του Δήμου Λευκωσίας και περικλείεται από τις λεωφόρους Τζιαβαχαρλάλ Νεχρού και Χείλωνος και από τον ποταμό Πεδιαίο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Βουλή των Αντιπροσώπων, το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, η Πινακοθήκη Λεβέντη, η Αίθουσα Καστελλιώτισσα, το Δημαρχείο, η πλατεία Ελευθερίας και η Κυπριακή Βιβλιοθήκη.
 
 
 
 
 
Το έργο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις, η πρώτη θα περιλαμβάνει τους μόνιμους και περιοδικούς εκθεσιακούς χώρους, εργαστήρια, αποθηκευτικούς χώρους για τις αρχαιότητες, γραφεία διοίκησης, εστιατόριο και καφετέρια, κατάστημα αναμνηστικών δώρων και διάφορους βοηθητικούς χώρους. Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, αίθουσα διασκέψεων και τα γραφεία του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Ανάμεσα στις εργασίες περιλαμβάνονται κατεδαφίσεις υφιστάμενων κτιρίων.
Να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες του μουσείου υπολογίζονται σε 300 την ημέρα, με 90% αυτών να είναι τουρίστες και το προσωπικό σε 150 άτομα.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte