Οκτώ προσφορές για το περιμετρικό highway Λευκωσίας

InBusinessNews  08/11/2019 14:24
Οκτώ προσφορές για το περιμετρικό highway Λευκωσίας

Οκτώ προσφορές για το περιμετρικό highway Λευκωσίας

InBusinessNews  08/11/2019 14:24
Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής προσφορών  για την κατασκευή του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας( Φάση Α΄), στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκήρυξε το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

RELATED ARTICLES


Όπως ανέφερε με δηλώσεις της η ΥΜΕΕ κα Βασιλική Αναστασιάδου, μετά την ολοκλήρωση συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ, το έργο εντάσσεται στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του υπουργείου για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Η πρώτη φάση
Η πρώτη φάση του έργου αφορά στο Τμήμα από την Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμειας μέχρι τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου.

Υποβλήθηκαν, όπως σημείωσε η κα. Αναστασιάδου οκτώ(8) προσφορές, αριθμός ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικός.

Οι ληφθείσες προσφορές θα αξιολογηθούν άμεσα, όπως διαβεβαίωσε η υπουργός, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Στα €62 εκατ. το κόστος
Το κόστος του έργου, το οποίο είναι διάρκειας τριών ετών, εκτιμάται στα €62 εκ. Αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2020 και να ολοκληρωθεί το 2023.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι «τα έργα δεν θα ήταν δυνατό να υλοποιηθούν ή/και να δρομολογηθούν εάν η Κυβέρνηση δεν ακολουθούσε μια συνετή και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, η οποία, χωρίς την αύξηση φορολογιών οδήγησε όχι μόνο στην έξοδο από το μνημόνιο, αλλά και στη δημιουργία ρυθμών υγιούς ανάπτυξης».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας