Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Νέα μελέτη για τμήμα του δρόμου αεροδρομίου – τουριστικής περιοχής Πάφου

Απόφαση για την εκπόνηση και νέας μελέτης που θα καταδείξει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την κατασκευή τμήματος του δρόμου αεροδρομίου - τουριστικής περιοχής Πάφου λήφθηκε σήμερα σε σύσκεψη στην επαρχιακή διοίκηση Πάφου. 

Στη σύσκεψη παρακάθισαν τα μέλη της διϋπουργικής επιτροπής, οι Υπουργοί Γεωργίας και Μεταφορών, παράγοντες της επαρχίας Πάφου και υπηρεσιακοί λειτουργοί των εμπλεκομένων τμημάτων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Υπουργό Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, στόχος της μελέτης είναι να καταδείξει κατά πόσο είναι εφικτό να ολοκληρωθεί το τελευταίο τμήμα του δρόμου μήκους δυο μόλις χιλιομέτρων από την είσοδο του αερολιμένα μέχρι τη δυτική πλευρά του ποταμού της Έζουσας.  

Το κομμάτι αυτό που διέρχεται από τον ποταμό της Έζουσας δεν έχει συμπληρωθεί, αφού προβάλλονται εμπόδια κυρίως από την υπηρεσία περιβάλλοντος με αποτέλεσμα όσοι κατευθύνονται από και προς το αεροδρόμιο Πάφου να χρειάζεται να παρακάμπτουν και να οδηγούν γύρω – γύρω, σε μια απόσταση 10 περίπου  χιλιομέτρων, μια απόσταση που θα μπορούσαν να διανύσουν σε ένα λεπτό.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Κάδης, επεσήμανε ότι πρόθεση είναι η λήψη αποφάσεων που θα εξυπηρετούν τους πολίτες, ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να σέβονται το περιβάλλον, το εθνικό δίκαιο και τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Για το σημείο στον ποταμό της Έζουσας όπως εξηγήθηκε στην σύσκεψη υπάρχει σύγκρουση τόσο με το εθνικό δίκαιο όσο και με ευρωπαϊκές οδηγίες.  Ο κ. Καδής δήλωσε ότι θα γίνει εξαντλητική εξέταση κάθε σεναρίου προκειμένου να καταδειχθούν βιώσιμες λύσεις.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης δήλωσε ότι θα αναμένουν την ολοκλήρωση της νέας μελέτης για να δουν τα αποτελέσματα, εκφράζοντας την πίστη ότι και το περιβάλλον μπορεί να διατηρηθεί αλλά και ο δρόμος να γίνει όπως αρχικά σχεδιάσθηκε.  
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ