Προχωρά η διαδικασία προσφορών για ανάπλαση Μισιαούλη και Καβάζογλου

InBusinessNews  20/09/2019 18:24
Προχωρά η διαδικασία προσφορών για ανάπλαση Μισιαούλη και Καβάζογλου

Προχωρά η διαδικασία προσφορών για ανάπλαση Μισιαούλη και Καβάζογλου

InBusinessNews  20/09/2019 18:24

Έχουν ήδη προκηρυχθεί προσφορές και αναμένουμε υποβληθούν και να αξιολογηθούν, ώστε το έργο ανάπλασης της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου να προχωρήσει το συντομότερο και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που απαιτούνται για εξασφάλιση της συγχρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά ταμεία, δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης.

RELATED ARTICLES

 
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος προχώρησε σε διακοπή του συμβολαίου με τον υφιστάμενο εργολάβο, λόγω καθυστέρησης στις εργασίες και σύναψη νέας τροποποιητικής συμφωνίας, σύμφωνα με την οποίαν ο εργολάβος θα παραδώσει ολοκληρωμένες τις εργασίες μόνο για τη φάση Α1, στις 15 Νοεμβρίου 2019, και θα απαλλαγεί από την εκτέλεση του υπόλοιπου έργου.
 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολαϊδης είπε πως ο Δήμος έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχιστεί το έργο χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και με στόχο να μην χαθεί το τεράστιο κονδύλι των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ.
 
Απαντώντας σε όσους αναφέρονται στη μεγάλη χρονική διάρκεια του έργου, ο κ. Νικολαϊδης υπενθύμισε πως, πέραν της καθυστέρησης από τον υφιστάμενο εργολάβο, "το έργο έχει μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κλείνει πλήρως ο δρόμος ".
 
Σεβόμαστε, συνέχισε, τους καταστηματάρχες και γι’ αυτό η κυκλοφορία στο δρόμο δεν θα κλείσει σε καμία περίπτωση και σε κανένα χρονικό διάστημα, αφού θα είναι ανοικτή μια τουλάχιστον λωρίδα, όπως και οι προσβάσεις προς τα καταστήματα.
 
Σε παρατήρηση ότι οι καταστηματάρχες έχουν λάβει γνωμάτευση από ειδικούς πως το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών και όχι 17 μηνών, ο κ. Νικολαϊδης υπέδειξε ότι "το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί κάτω από τους 12 μήνες αν κλείσει πλήρως ο δρόμος, όμως εμείς σεβαστήκαμε το γεγονός πως δεν θέλουν οι καταστηματάρχες να κλείσει εντελώς ο δρόμος".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας