Ανοίγει για το κοινό η Πλατεία Συντάγματος στην καρδιά της Λεμεσού

InBusinessNews  20/09/2019 13:04
Ανοίγει για το κοινό η Πλατεία Συντάγματος στην καρδιά της Λεμεσού

Ανοίγει για το κοινό η Πλατεία Συντάγματος στην καρδιά της Λεμεσού

InBusinessNews  20/09/2019 13:04
Ανοίγει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου για το κοινό της Λεμεσού η νέα αναβαθμισμένη Πλατεία Συντάγματος, η οποία βρίσκεται στην κύρια είσοδο του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού.

RELATED ARTICLES


Η πλατεία βρίσκεται στην «καρδιά» της Λεμεσού μεταξύ Πολυθεματικού Παραθαλάσσιου Πάρκου – Κάστρου – Παλιού Λιμανιού – Μαρίνας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη».
 
plateiasyntagmatos9002


Το Έργο αφορά παρεμβάσεις στην Πλατεία Συντάγματος και την παρακείμενη οδό Ερμού, ως εξής:
- Πλακοστρώσεις
- Σύστημα περισυλλογής ομβρίων υδάτων
- Τοπιοτέχνηση και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος
- Υπαίθριοι καθιστικοί χώροι
- Ευκολίες ΑμεΑ
- Φωτισμό
- Εξοπλισμό 

Το συμβόλαιο εκτέλεσης του Έργου που υπογράφηκε ήταν διάρκειας έξι (6) μηνών – Νοέμβριο 2018 μέχρι Απρίλιο 2019 και το κόστος είναι περίπου €480.000,00 πλέον ΦΠΑ.
 
plateiasyntagmatos9003


Το έργο ολοκληρώθηκε Σεπτέμβριο 2019, λόγω των αρχαιοτήτων που ανευρέθηκαν και των ανασκαφών που έπρεπε να γίνουν για την καταγραφή των αρχαιοτήτων και τροποποιήσεων των σχεδιασμών ώστε να ενταχθούν οι αρχαιότητες.
 
plateiasyntagmatos9004

Το έργο θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή για ανάδειξη της προβλήτας  που  είχε ανευρεθεί στην οδό Ερμού κατά τη  διάρκεια των εκσκαφών. Η κατασκευή θα περιλαμβάνει σκέπαστρο το οποίο θα καλυφθεί με ειδικό γυαλί και θα προεξέχει περίπου 50 εκ. από το δάπεδο. 

Η αναβάθμιση της δημόσιας Πλατείας Συντάγματος θα συνδράμει στη βελτίωση της εικόνα της περιοχής και στο δομημένο περιβάλλον, στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής θα ενισχύσει την εμπορικότητα και ανταγωνιστικότητα της περιοχής και η ζωτικότητα της περιοχής θα αναβαθμιστεί.
 
plateiasyntagmatos9005


Η πλατεία θα μπορέσει να αποτελέσει κύτταρο κοινωνικής συνάντησης και διαλόγου των κατοίκων της περιοχής, ευρύτερων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα της νεολαίας, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας