Έτσι θα γίνει η ανάπλαση της Κυριάκου Μάτση (βίντεο)

InBusinessNews  16/09/2019 09:02
Έτσι θα γίνει η ανάπλαση της Κυριάκου Μάτση (βίντεο)

Έτσι θα γίνει η ανάπλαση της Κυριάκου Μάτση (βίντεο)

InBusinessNews  16/09/2019 09:02

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 προγραμματίζεται η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο Τμήμα Β του έργου Ανάπλασης της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα δεν θα είναι δυνατή η διακίνηση οχημάτων. Προτεινόμενες εναλλακτικές πορείες φαίνονται στο βίντεο πιο κάτω.


Για διευκόλυνση της διακίνησης στην περιοχή προτείνονται οι πιο κάτω εναλλακτικές πορείες:
• Από τον κυκλικό κόμβο Προεδρικού με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, μπορεί να χρησιμοποιείται είτε πορεία μέσω της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη είτε πορεία μέσω της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση και στη συνέχεια των οδών Στέλιου Μαυρομμάτη - Ικάρου - Δαιδάλου - Κνωσού - Γλαύκου.

• Από το κέντρο της πόλης με κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο Προεδρικού, μπορεί να χρησιμοποιείται  είτε πορεία μέσω της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη είτε πορεία μέσω των οδών Γλαύκου - Άννινου - Δαιδάλου - Ανδρεάδου - Στέλιου Μαυρομμάτη - Κυριάκου Μάτση.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.
 

kyriakoumatsierga

 

Τα οφέλη του έργου
Το έργο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Λευκωσίας, αφού αποβλέπει στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της λειτουργικότητας και της αισθητικής της πολυσύχναστης αυτής λεωφόρου.

Για το έργο υιοθετήθηκαν ψηλά κριτήρια βιώσιμου αστικού σχεδιασμού με στόχο:

• Τη βελτίωση της κυκλοφορίας οχημάτων με την κατασκευή νέου οδοστρώματος δύο λωρίδων κυκλοφορίας αντίθετης κατεύθυνσης με θέσεις στάθμευσης παρά την οδό.

• Τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας και ασφαλή διακίνηση όλων, πεζών και ΑμεΑ και αύξηση της επισκεψιμότητας με τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων, την κατασκευή δύο νέων ισόπεδων διαβάσεων πεζών τύπου ‘zebra’ και τη βελτίωση της υφιστάμενης διάβασης πεζών παρά την οδό Κάσου. Επιπλέον σε δύο σημεία επί της λεωφόρου θα δημιουργηθούν στάσεις λεωφορείων δημόσιας χρήσης με προσθήκη συστημάτων πληροφόρησης του κοινού.

• Την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και την αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό υψηλής απόδοσης (χρήση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας τύπου LED).

• Τη διατήρηση και αναβάθμιση του ιδιαίτερου περιβαλλοντικού χαρακτήρα του δρόμου, με προστασία των υφιστάμενων μεγάλων δέντρων και ενίσχυση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις. Ο χαρακτήρας του δρόμου θα παραμείνει ως έχει με τα ψηλά κυπαρίσσια, ενώ με το έργο θα γίνει σημαντικός εμπλουτισμός του πρασίνου με τη φύτευση μεγάλου αριθμού μεγάλων δέντρων.

• Την υποστήριξη συστημάτων «Έξυπνης πόλης» (smart city), όπως συστήματος έξυπνης διαχείρισης στάθμευσης οχημάτων, συλλογής περιβαλλοντικών δεδομένων, εγκατάσταση WiFi  κ.α. και με την εγκατάσταση υπόγειου δικτύου Οπτικών Ινών του Δήμου Λευκωσίας (NFN).

• Την υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Το έργο είναι Πολεοδομικό και συγχρηματοδοτείται από τον Κρατικό προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας