Επεκτείνεται η λωρίδα εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο προς Παρεκκλησιά

Για αντιμετώπιση/απάμβλυνση του προβλήματος της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται τα Σαββατοκύριακα στην έξοδο της Παρεκκλησιάς από Λεμεσό προς Λευκωσία, αποφασίστηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων η επέκταση της λωρίδας εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο προς Παρεκκλησιά.  

Όπως ανέφερε η υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, απαντώντας στη Βουλή, το μέτρο αυτό έχει συμπεριληφθεί στον πολεοδομικό σχεδιασμό της αναβάθμισης του δρόμου που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας με την Παρεκκλησιά και θα προωθηθεί στα πλαίσια του έργου αυτού.  

Επίσης, στα πλαίσια του ίδιου έργου, προνοείται η κατασκευή λωρίδας για δεξιόστροφες κινήσεις στον κόμβο Παρεκκλησιάς προς την υπόγεια διάβαση.

Στην παρούσα φάση, οι απαιτούμενες για το έργο μελέτες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.  Τα σχέδια έχουν σταλεί τον Απρίλιο του 2019, στο Κτηματολόγιο για προώθηση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων.  Ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του έργου θα μπορεί να καθοριστεί, αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι απαλλοτριώσεις.  Σημειώνεται ότι το έργο αυτό περιλαμβάνεται στις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει ενταχθεί στον Προϋπολογισμό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2019-2021.

Επιπρόσθετα των πιο πάνω, μελετάται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το ενδεχόμενο τοποθέτησης φώτων τροχαίας στη συμβολή του δρόμου που συνδέει την υπόγεια διάβαση με τον παραλιακό δρόμο που θα λειτουργούν σε συντονισμό με τα υφιστάμενα φώτα τροχαίας, για σκοπούς βελτίωσης της κυκλοφοριακής διαχείρισης.»

Δειτε Επισης

Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate