Μελετητή για τη Μαρίνα Πάφου ψάχνει το Υφυπουργείο Τουρισμού

Στο στάδιο της εκπόνησης των ορών εντολής για τον μελετητή, βρίσκεται το Υφυπουργείο Τουρισμού σε σχέση με το έργο της κατασκευής Μαρίνας και της υποδομής υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ερωτηθείς για τα χρονοδιαγράμματα των έργων. 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Περδίος μετά το πέρας του μνημοσύνου των ηρώων Χρίστου Κωνσταντινίδη, Γιαννάκη Π. Ταλιώτη, Αντώνη Αντωνίου και Μιχάλη Χρ. Κυπριανού στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου, ανέφερε πως όταν εξευρεθεί ο μελετητής θα καταδείξει η δική του μελέτη κατά πόσο τα δύο έργα θα μπορούν να συνυπάρξουν, τα τελικά χρονοδιαγράμματα και τα λοιπά.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουγός Τουρισμού σημείωσε, πως ακόμη βρίσκονται στο αρχικό στάδιο, ωστόσο, όπως είπε, ολοκληρώνοντας μαζί με το Υπουργείο Μεταφορών τους όρους για τον μελετητή, σύντομα θα υπάρχουν νεώτερες εξελίξεις.

Κληθείς να σχολιάσει πως βλέπει τη συνύπαρξη αυτών των υποδομών στον ίδιο χώρο, ο κ. Περδίος , απήντησε πως “ δεν είμαστε ούτε εμείς, ούτε κάποιος άλλος αυτή την στιγμή στην Κύπρο στη θέση να πει με βεβαιότητα αν γίνεται ή εάν δεν γίνεται η συνύπαρξη τους”, προσθέτοντας πως αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που κρίνεται αναγκαία η συμμετοχή και η συμβολή μελετητή. 

Πρόκειται, για ένα μεγάλο έργο σημείωσε, αναφέροντας παράλληλα πως τέτοια έργα μεγάλης εμβέλειας χρειάζονται εξειδικευμένη μελέτη για αυτό και ο μελετητής θα πρέπει να δει από κοινού και τα δύο έργα.

Όπως ανέφερε η δική του μελέτη θα καταδείξει κατά πόσο γίνεται να συνυπάρξουν ή όχι. 

Σε σχέση με τις αεροπορικές συνδέσεις ο Υφυπουργός Τουρισμού  ανέφερε πως έχει καταβληθεί πολύ δουλειά με τακτικές επισκέψεις στο εξωτερικό. Αρχές του άλλου μήνα σημείωσε,  “ θα έχουμε εξελίξεις γιατί αυτή είναι η περίοδος που παίρνονται οι τελικές αποφάσεις”. 

Eπεσήμανε δε, πως κάποιες συναντήσεις εκκρεμούν αυτές τις μέρες μέχρι τέλος Αυγούστου , εκφράζοντας ωστόσο αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

Τα τελικά πλάνα των αεροπορικών εταιρειών τόνισε, θα μας δοθούν αρχές Σεπτεμβρίου ενώ  διαβεβαίωσε πως η άσκηση πιέσεων θα συνεχιστεί. 

Ο Σάββας Περδίος είπε πως θα ξεναγηθεί στην Γεροσκήπου  από τον Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη, ενώ πρόθεση του Υφυπουργείου του είναι να βοηθήσει όσο μπορεί την ανάπτυξη της πλαζ - του παραλιακού μετώπου- και του περιβάλλοντος χώρου, δηλώνοντας πως είναι μια πολύ όμορφη περιοχή και  σημαντική για τα δρώμενα του τουρισμού στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει