Προβληματισμό για τις ακυρώσεις Σχεδίων Ανάπτυξης εκφράζει το ΕΤΕΚ 

InBusinessNews  09/07/2019 08:30
Προβληματισμό για τις ακυρώσεις Σχεδίων Ανάπτυξης εκφράζει το ΕΤΕΚ 

Προβληματισμό για τις ακυρώσεις Σχεδίων Ανάπτυξης εκφράζει το ΕΤΕΚ 

InBusinessNews  09/07/2019 08:30
Το ΕΤΕΚ εκφράζει τον προβληματισμό του για τις συνεχείς ακυρώσεις Σχεδίων Ανάπτυξης ως συνέπεια αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου μετά από προσφυγές επηρεαζόμενων, προσθέτοντας ότι η ακύρωση των Τοπικών Σχεδίων προκαλεί σοβαρές καθυστερήσεις στην αδειοδότηση αναπτύξεων με σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου. 

RELATED ARTICLES


 
Το ανησυχητικό είναι ότι η ακύρωση των Σχεδίων δεν έγινε για ουσιαστικούς λόγους που αφορούν την πολεοδομία, την ανάπτυξη ή την περιβαλλοντική προστασία, αλλά για τυπικούς και μόνο λόγους, που αφορούν την ορθή τήρηση των διαδικασιών, προσθέτει στην  ανακοίνωσή του το ΕΤΕΚ, που εκφράζει την προσήλωσή του στη νομοθεσία και τη χρηστή διοίκηση.

Παράλληλα, σημειώνει πως θα πρέπει επιτέλους να προβληματίσει ευρύτερα την πολιτεία η ευκολία και η συχνότητα ακύρωσης διοικητικών πράξεων κορυφαίας σημασίας για τον τόπο για επουσιώδεις διαδικαστικούς λόγους, οι οποίες λήφθηκαν έπειτα από εκτενείς μελέτες και εκατοντάδες ανθρωποώρες επιστημονικής τεκμηρίωσης.
 
Σε κάθε περίπτωση, το ΕΤΕΚ απαιτεί πλέον να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση και την πιο αποτελεσματική νομική θωράκιση των διαδικασιών που αφορούν τη δημοσίευση των Τοπικών Σχεδίων, αναφέρεται. 

Το ΕΤΕΚ αναφέρει τέλος ότι επιβάλλεται η ριζική αναθεώρηση του Νόμου περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας και προσθέτει ότι θεωρεί επιτακτική την αναδιάρθρωση του Πολεοδομικού Συμβουλίου και τη μετατροπή του σε ένα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό όργανο, με πλήρη τεχνοκρατική, επιστημονική και νομική υποστήριξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας