Orion: Σχέδια για 2 πύργους 64 μέτρων στην Έγκωμη

Την κατασκευή δυο πύργων ύψους 64 μέτρων, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν διαμερίσματα για οικιστικούς σκοπούς, περιλαμβάνει η  επένδυση «Orion» στην Έγκωμη. Η σχετική μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) κατατέθηκε ενώπιον της αρμόδιας Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για αξιολόγηση.
 
Το κόστος του έργου, το οποίο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας «VASSOS MARKIDES ESTATES LTD» και θα κατασκευαστεί δίπλα από το ξενοδοχείο Hilton Park,  εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €30 εκατ.
Το «Orion» περιλαμβάνει δύο μοντέρνους και πολυτελείς οικιστικούς πύργους με υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Η ανάπτυξη θα έχει ύψος 64 μέτρα και θα προσφέρει ανεμπόδιστη θέα 180 μοιρών, με ιδιωτική πισίνα και απομονωμένους κήπους.
 
Θα αποτελείται από διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, δύο υπνοδωματίων, τριών υπνοδωματίων και ρετιρέ. Το έργο θα συμπεριλαμβάνει επίσης πισίνα, γυμναστήριο / σάουνα και υπηρεσίες θυρωρού.
 
Οι ομάδες πληθυσμού που στοχεύονται προς προσέλκυση στο έργο αφορούν, με σειρά προτεραιότητας, νέους επαγγελματίες που εργάζονται στη Λευκωσία, την ανώτερα μεσαία τάξη πληθυσμού, αλλά και επενδυτές και ξένους αγοραστές. Σημειώνεται ότι στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη υπολογίζεται να διαμένουν 180-220 άτομα κατά τη λειτουργία του έργου.

Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο και να ολοκληρωθούν τρία χρόνια αργότερα, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2022.  Σημειώνεται ότι το έργο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί σε μία φάση.
 
 

Οικοδομικός Σχεδιασμός
Το Έργο θα ανέρχεται στα 8.696,2 τετραγωνικά μέτρα (μεικτά) και θα περιλαμβάνει:
• 2 (δύο) Πύργους, 16 (δεκαέξι) ορόφων, που θα φιλοξενούν συνολικά 86 Διαμερίσματα
• Κοινό Ισόγειο και για τους 2 (δύο) Πύργους
• Υπόγειο και Ισόγειο Χώρο Στάθμευσης
• Αποθηκευτικοί Χώροι στο Υπόγειο
• Γυμναστήριο
• Εξωτερική Πισίνα
• Δημόσιο Χώρο Πρασίνου
• Δημόσια Πλατεία/Πεζόδρομο
Επίσης στο Έργο προβλέπεται τοπιοτέχνηση με διάφορα φυσικά στοιχεία.
Πρόσβαση στην προτεινόμενη ανάπτυξη θα δημιουργηθεί από δημόσιο υπηρεασιακό δρόμο (οδός Αχαιών), στο βορειοανατολικό άκρο του τεμαχίου ανάπτυξης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του τεμαχίου ανάπτυξης υπάρχει ένας αριθμός πεύκων, τα οποία θα διατηρηθούν. Τα πεύκα αυτά έχουν συμπεριληφθεί στον τελικό σχεδιασμό του Έργου.
 
 

 
Χώροι Στάθμευσης
Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα συμπεριλαμβάνει, στο σύνολο, 110 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι 10 (δέκα) θα διαμορφωθούν για ΑμΕΑ. Οι χώροι αυτοί θα διαμορφωθούν στο υπόγειο και ισόγειο του Έργου και θα σχεδιαστούν και για ιδιωτική αλλά και για δημόσια χρήση. Επιπλέον θα εγκατασταθούν 24 χώροι στάθμευσης για ποδήλατα με σκοπό την προώθηση του μέσου.
 
Μέθοδος Κατασκευής
Το προτεινόμενο έργο θα εκτείνεται σε ύψος 64 μέτρων και σε έκταση 8.696,2 τετραγωνικών μέτρων (μεικτά). Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν συμβατικές μέθοδοι κατασκευής (κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα). Ο σκελετός των κτηρίων θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθώς τα υλικά πλήρωσης θα αποτελούνται από τούβλα, υαλοστάσια και εσωτερικά διαχωριστικά από ξηρά δόμηση. Οι εξωτερικοί τοίχοι θα αποτελούνται από τουβλοδομή, καθώς η οροφή και η περίφραξη θα αποτελούνται από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Δειτε Επισης

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους