Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Την Πέμπτη 6η Ιουνίου αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) επισκέφθηκε το υπό εξέλιξη εμβληματικό έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των επιμέρους κατασκευών και κυρίως τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται τόσο στο στάδιο κατασκευής, όσο και στο στάδιο παράδοσης των χώρων και των έργων λειτουργίας της μαρίνας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναληφθεί από τον Invest Cyprus για την προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών στην Κύπρο.

Τους εκπροσώπους του Invest Cyprus, κ.κ Μιχάλη Μιχαήλ Πρόεδρο του ΔΣ, Γιώργο Καμπανέλλα Γενικό Διευθυντή και Νικόλα Θεοχαρίδη Μέλος του ΔΣ, υποδέχτηκε και ξενάγησε στον χώρο του εργοταξίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M Makronisos Marina Ltd, κ. Σταύρος Καραμοντάνης, ο οποίος ανέδειξε την σημασία της κατασκευής της Μαρίνας Αγίας Νάπας για την ενίσχυση του ναυτικού τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμβολή του έργου στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου με την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Όπως επεσήμανε ο κ. Καραμοντάνης: «Η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι ένα μοναδικό έργο όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, και αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση σήμερα στη Κύπρο.  Ήδη το σημαντικό αυτό έργο έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, γεγονός που καταγράφεται στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από αγοραστές και επενδυτές, παγκοσμίως, κυρίως από τις αγορές της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας». Πρόσθεσε επίσης ότι ήδη έχει πωληθεί πλέον του 85% του Ανατολικού Πύργου στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.
 


Κατά την ξενάγηση, οι εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη σημαντική εξέλιξη των εργασιών, καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής, τα γεωτεχνικά έργα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ ο νότιος κυματοθραύστης είναι σε πλήρη έκταση. Η υπερκατασκευή του οδοστρώματος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, τα οδικά έργα εξελίσσονται γρήγορα, ενώ τα βασικά κτίρια και τα κτίρια της εμπορικής ανάπτυξης είναι πλέον ορατά. Τα γραφεία της διοίκησης και τα κυβερνητικά κτίρια προχωρούν επίσης με γρήγορο ρυθμό. 

Οι επισκέπτες διαβεβαίωσαν τον κ. Καραμοντάνη, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους, ότι πρόκειται όντως για ένα μεγαλεπήβολο έργο – κόσμημα για την Κύπρο και  Invest Cyprus θα προβεί σε κάθε ενέργεια για περεταίρω ενίσχυση της προβολής του στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι, με στόχο την προσέλκυση σημαντικών επενδυτών. Η διεθνής συγκυρία άλλωστε, και οι  πολιτικές εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθιστούν τη Μαρίνα Αγία Νάπας ελκυστικό προορισμό για υψηλές επενδύσεις και το έργο αλλάζει το επιχειρηματικό προφίλ της επαρχίας Αμμοχώστου και της Κύπρου γενικότερα. Όπως δήλωσε ο κ. Μιχάλης Μιχαήλ, «Ευχαριστούμε τη διεύθυνση της Μαρίνας Αγίας Νάπας για τη φιλοξενία και την παρουσίαση του έργου στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί και την επαγγελματικότητα με την οποία η εταιρεία ενεργεί σε όλες τις φάσεις του έργου. Τέτοιες επενδύσεις είναι που προωθούν την ανάπτυξη και το βάθος της κυπριακής επιχειρηματικότητας. Δίνουμε τα συγχαρητήριά μας και με πολλή αγωνία θα περιμένουμε την ολοκλήρωση της μαρίνας.»

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024