Παντελής Λεπτός: Δεν υπάρχει φούσκα χωρίς χρηματοδότηση

Τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Παντελής Λεπτός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η αγορά θα αναπτυχθεί και αυτό θα γίνει τώρα, από εμάς».

Όσον αφορά πιθανή ανησυχία για μείωση της ζήτησης στα πολυώροφα κτήρια, ο κ. Λεπτός, σε ομιλία του στο 13ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης, τόνισε ότι αναμένεται ότι θα υπάρξει ισορροπία στη ζήτηση, την οποία θα καθορίσει η ίδια η αγορά.

Χωρίς χρηματοδότηση δεν θα βγουν μεγάλα έργα στην αγορά
Εξήγησε ακόμα ότι παρόλο που υπάρχει ενδιαφέρον για ανέγερση νέων ψηλών κτηρίων, εντούτοις χωρίς την εξασφάλιση χρηματοδότησης, δεν μπορούν να βγουν στην αγορά. «Οποιοσδήποτε κάνει κάποια επένδυση, θα πρέπει να έχει τα λεφτά ή να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, καθώς μπορεί να είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι για μεγάλα έργα, αλλά αυτά που θα βγουν στην αγορά θα είναι λίγα, αν δεν υπάρχουν τα χρήματα», ανέφερε σχετικά.

Ερωτηθείς για το φλέγον θέμα ενδεχόμενης φούσκας στην αγορά ακινήτων, εξήγησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει φούσκα, χωρίς χρηματοδότηση.

Συνεχής ζήτηση για το Επενδυτικό Σχέδιο
Για το Κυπριακό Επενδυτικό Σχέδιο, τόνισε ότι θα συνεχίσει η ζήτηση, προσθέτοντας ότι οι 700 αιτήσεις τον χρόνο είναι στόχος που μπορεί να επιτευχθεί.

Εξάλλου, όπως ανέφερε στο 13ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης, υπάρχουν παραδείγματα άλλων χωρών, όπως το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη, που με χαμηλό πληθυσμό, κατάφεραν να ενισχύσουν το ΑΕΠ τους και να αναπτύξουν σε υψηλά επίπεδα την αγορά ακινήτων, τονίζοντας ότι αυτές οι χώρες είναι μικρές, όπως η Κύπρος, και απευθύνονται στους ίδιους επενδυτές.

Αναφερόμενος στο μικρό μέγεθος της αγοράς, εξήγησε ότι στον τομέα του real estate για κάτι μικρό, μπορεί να επιτευχθεί πιο εύκολη πώληση, πιο εύκολη προσέλκυση αγοραστών και χρηματοδότηση.

Δειτε Επισης

Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας