Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

360: Βίντεο και φωτογραφίες από το ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι πωλήσεις του 360, του ψηλότερου κτηρίου της Λευκωσίας, καθώς ήδη αρκετοί Λευκωσιάτες έχουν ήδη αγοράσει την κατοικία τους.
 



 

 

 

 


 
 

 

 

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 50% του κτηρίου έχει πωληθεί.
 

 

 

 

Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο παραδίδονται διαμερίσματα
Στο πλαίσιο ξενάγησης στον ψηλότερο ουρανοξύστη της Λευκωσίας, ο Γιώργος Χρυσοχός, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyfield, που ανέλαβε την ανέγερση του κτηρίου για τις ανάγκες της 101 Developmets, τόνισε ότι το 360 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μέρος του κτηρίου είναι κατοικήσιμο.
 


 

 

 

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα parking, οι κοινόρηστοι χώροι, όπως το lobby και οι ανελκυστήρες, ο χώρος της πισίνας, το spa με τη σάουνα και το steam Bath, το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και το residents club. Παράλληλα, έχει παραδοθεί το ένα από τα καταστήματα, ενώ υπολογίζεται ότι τον Αύγουστο θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις διαμερισμάτων και μέχρι τον Δεκέμβριο αυτού του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί.
 

 

 

Οι τιμές και το κόστος
Οι τιμές των διαμερισμάτων ξεκινούν από €250,000 για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, €280,000 για διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων και €330,000 για διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων.
 

 

 

Εξάλλου, στους ψηλότερους ορόφους, υπάρχει και η ανάλογη προσαρμογή στην τιμή, καθώς η θέα γίνεται ολοένα και πιο όμορφη.
 

 

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχό, το κτήριο έχει σχεδιαστεί ως μία αναβαθμισμένη οικιστική πρόταση εφάμιλλη κτηρίων που βρίσκονται στις μεγάλες πρωτεύουσες και απευθύνεται κυρίως σε Κύπριους, αλλά και σε ξένους, οι οποίοι, όπως είπε, άρχισαν να στρέφονται πλέον από τα παράλια προς την επενδυτική σταθερότητα της πρωτεύουσας.
 

 

Στα €80 εκατ. το κόστος
Τα κοινόχρηστα έξοδα του κτηρίου, που θα περιλαμβάνουν τη χρήση της πισίνας, του γυμναστηρίου και των άλλων υπηρεσιών, δεν θα υπερβαίνουν το €1 το τετραγωνικό μέτρο τον μήνα. «Για να μπορούν να είναι βιώσιμες όλες οι υπηρεσίες, σημαντική προϋπόθεση είναι το μέγεθος του κτηρίου. Εδώ με τα 120 διαμερίσματα υπερκαλύπτουμε το κόστος με πολύ χαμηλά κοινόχρηστα», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyfield.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα €80 εκατ.
 




Η θέα 360 μοιρών
Ανάμεσα στα μοναδικά στοιχεία που συνθέτουν το έργο είναι η θέα 360 μοιρών που προσφέρει, όπου είναι και εμπνευσμένο το όνομα του κτηρίου.

Με το κυλινδρικό  σχήμα του κτηρίου, τα σύγχρονα υλικά, τον απαλό χρωματισμό του βασισμένο στο χρώμα των τειχών της Λευκωσίας, δημιουργείται ένα εντυπωσιακό και ευγενικό κτήριο που πατάει γερά στο παρόν, διαθέτει την τεχνολογία του αύριο, ενώ σέβεται το παρελθόν και την ιστορία της πόλης.

Το 360 έχει ύψος 135 μέτρων, διαθέτει 34 ορόφους, 120 διαμερίσματα, 3 καταστήματα, 2 εστιατόρια, πισίνα γυμναστήριο, σαλόνι για εκδηλώσεις και 3 υπόγεια με 320 χώρους στάθμευσης και αποθήκες. Με έκταση 34,000 τετραγωνικών μέτρων είναι το μεγαλύτερο κτήριο αυτή τη στιγμή στην Κύπρο.

 


 


Με το μέτρο
Στο δέκατο όροφο βρίσκεται η πισίνα, το ντεκ για ηλιοθεραπεία με νότιο προσανατολισμό, το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με σάουνα, steam bath, σπα και το σαλόνι, στο οποίο οι ένοικοι και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τις συγκεντρώσεις τους.

Στον σχεδιασμό των διαμερισμάτων υπάρχουν καινοτομίες. Τοποθετώντας τους ανελκυστήρες και τα κλιμακοστάσια στο κέντρο του κτηρίου, όλα τα διαμερίσματα σχεδιάστηκαν περιμετρικά, έτσι ώστε οι αγοραστές να μπορούν να επιλέγουν τον προσανατολισμό που προτιμούν, το μέγεθος και τη διαμόρφωση του διαμερίσματός τους. Παράλληλα, δεν υπάρχουν εσωτερικές κολώνες ή δοκοί που να εμποδίζουν τη διαρρύθμιση, πουλώντας έτσι διαμερίσματα κατά παραγγελία και «με το μέτρο», όπου οι αρχιτέκτονες και διακοσμητές χωρίς επιπρόσθετη χρέωση σχεδιάζουν τα διαμερίσματα, βάσει των αναγκών και των επιθυμιών του κάθε πελάτη. 

Το εστιατόριο και club, σαν κορώνα στην κορυφή του 360, βρίσκονται στον 33ο και 34ο όροφο, αποτελώντας το ψηλότερο εστιατόριο στην Κύπρο.

 

 

Επιστροφή στο κέντρο της Λευκωσίας
Το 360 αποτελεί σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα, φαίνεται από τον αυτοκινητόδρομο και από όλα τα σημεία της πόλης. Αποτελεί δε την καλύτερη επιλογή για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στο κέντρο της πόλης, σε μια ήσυχη αλλά παράλληλα κοσμοπολίτικη περιοχή. 

«Το 360 έγινε η αφορμή να ξεκινήσει μια καλύτερη εποχή για την Μακαρίου που σταδιακά, βρίσκει την παλιά της αίγλη με καινούρια καταστήματα, εστιατόρια και κτίρια. Σε συνδυασμό με τα έργα αναβάθμισης του κέντρου, όπως για παράδειγμα, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, την ολοκλήρωση της πλατεία ελευθέριας και την πλακόστρωση του τριγώνου Ευαγόρου, Μακαρίου και Στασικράτους, η επιστροφή στο κέντρο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλους. Το κέντρο της Λευκωσίας μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε ένα σύγχρονο κέντρο εφάμιλλο άλλων Ευρωπαϊκών πρωτεύουσων», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Χρυσοχός.

Τεχνικά 
Ο εξοπλισμός των διαμερισμάτων είναι, όπως και το υπόλοιπο κτίριο, πολύ ψηλών προδιαγραφών με έμφαση στην τεχνολογία, την λειτουργικότητα και την άνεση. Όλα τα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με ανεξάρτητη ενδοδαπέδια θέρμανση, κλιματισμό με σύστημα VRV μάρκας DAIKIN, σύστημα εισαγωγής καθαρού αέρα με heat exchanger, συστήματα ασφαλείας, υλικά πολυτελείας και smart system KNX  όπου όλες οι λειτουργίες μπορούν να ρυθμίζονται από το tablet ή το κινητό, του κάθε ιδιοκτήτη.

Το 360 είναι ιδιαίτερα φιλικό στο περιβάλλον, με πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης Α’ και ειδικές μονώσεις, τριπλά τζάμια, φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης, συστήματα διαλογής σκουπιδιών, και άλλα που μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου και φυσικά τον λογαριασμό των ενοίκων. Επιπρόσθετα, στην οροφή του κτηρίου θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα που θα χρησιμοποιούνται για τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου.

Έμφαση στην πυρασφάλεια
Από το σχεδιασμό είχε δοθεί εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην πυρασφάλεια του κτιρίου, με την υιοθέτηση και εφαρμογή όλων των κανόνων και οδηγιών της Πυροσβεστικής.

Στο υπόγειο εγκαταστάθηκε δεξαμενή νερού χωρητικότητας 200 κυβικών μέτρων, η οποία είναι συνδεδεμένη με σωλήνες πίεσης σε όλο το κτίριο, ούτως ώστε μόλις εκδηλωθεί καπνός ή φωτιά, αμέσως να ενεργοποιηθούν τα sprinklers που υπάρχουν παντού μέσα στο κτίριο.

Όλο το κτήριο είναι χωρισμένο σε πυροδιαμερίσματα για να αποτρέπεται η μετάδοση οποιαδήποτε πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι παντού υπάρχουν αισθητήρες καπνού και θερμότητας, sprinklers, λάστιχα συμπιεσμένου νερού, πυροσβεστήρες, ακόμα και μεγάφωνα για προειδοποίηση ή οδηγίες. Όλα τα συστήματα είναι συνδεδεμένα με την πυροσβεστική υπηρεσία και επίσης με γεννήτρια για να δουλεύουν απρόσκοπτα ακόμα και στην περίπτωση που διακοπεί η παροχή ρεύματος.

 

 



Εξάλλου, ένας από τους ανελκυστήρες του κτηρίου είναι ειδικά θωρακισμένος και με επιπρόσθετο σύστημα χειροκίνησης ούτως ώστε όλοι οι όροφοι του κτηρίου να είναι γρήγορα προσβάσιμοι από την πυροσβεστική σε περίπτωση ανάγκης.

Έχουν τοποθετηθεί πυράντοχες θύρες στις εισόδους των διαμερισμάτων και όλων των κοινόχρηστων χώρων έχουν σχεδιαστεί ειδικές οδεύσεις διαφυγής, ενώ όλα τα δομικά υλικά του κτιρίου είναι άκαυστα ή πυράντοχα: το alucobond στην εξωτερική επένδυση, ο μονωτικός πετροβάμβακας μεταξύ των τοίχων, οι ειδικές γυψοσανίδες, οι μονώσεις των σωληνώσεων για να αποτρέπουν όχι μόνο την εξάπλωση φωτιάς αλλά και την μεταφορά καπνού από χώρο σε χώρο. Τα εξωτερικά γυαλιά, εκτός από την ηχομόνωση και ηλιοπροστασία δεν θρυμματίζονται συμβάλλοντας και αυτά στην ασφάλεια των ενοίκων.  

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης