Επείγει η αναβάθμιση του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας

Επείγει η αναβάθμιση του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας, για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καραγιάννης «αυτά που έπρεπε να γίνουν για τον δρόμο Δερύνειας – Σωτήρας, από τους δύο εμπλεκόμενους Δήμους, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς που είναι η Πολεοδομία και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, έχουν γίνει. Αυτό που έχει απομείνει και ενδεχομένως να αποδειχθεί χρονοβόρα, είναι η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνες οι τοπικές αρχές».
 
Πρόσθεσε ότι «η προκήρυξη των προσφορών εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια αφού υπήρξε πρόβλημα και με τη μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού υδατοπρομήθειας. Οι δύο τοπικές αρχές αναμένουν με αγωνία την έναρξη του συγκεκριμένου έργου γιατί έχουν δοθεί υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, πως η προκήρυξη των προσφορών θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2019».
 
Ωστόσο συνέχισε «απ’ ότι φαίνεται δεν μπορεί να τηρηθεί το σχετικό ορόσημο, το οποίο μετατίθεται πλέον για τον Σεπτέμβριο».
 
Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «ο συγκεκριμένος δρόμος είναι άκρως επικίνδυνος και αυτό διεφάνη από την Πορεία Χριστοδούλας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών. Ο δρόμος έχει καθιζήσεις οι οποίες δεν μπορούν να διορθωθούν πλέον, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, οι μαθητές περπατούν στα χωράφια για να πάνε στο σχολείο, ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθόλου το ποδήλατο για να μετακινηθεί ο οποιοσδήποτε, ντόπιος ή τουρίστας».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «ο Δήμος Δερύνειας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες αρχές για την επείγουσα αναβάθμιση του δρόμου, προκειμένου να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα, αφού τα τελευταία χρόνια υπήρξαν δύο θάνατοι  από δυστυχήματα».
 
Ερωτηθείς για το θέμα της αντικατάστασης του αγωγού υδατοπρομήθειας, ο κ. Καραγιάννης απάντησε ότι «το θέμα έχει διευθετηθεί και το κόστος της αλλαγής του κεντρικού αγωγού θα ενταχθεί στο συνολικό κόστος του έργου, που θα το επωμισθούν οι Δήμοι της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, ο καθένας με το κόστος που του αναλογεί, δηλαδή το ένα πέμπτο».
 
Σημείωσε επίσης ότι «το σοβαρότερο πρόβλημα που υπάρχει για την αναβάθμιση του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας είναι οι απαλλοτριώσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα προκειμένου να αρχίσει το έργο. Πρόκειται για το μόνο δρόμο που ενώνει την παραλιακή περιοχή με την ενδοχώρα, δηλαδή Αγία Θέκλα, Σωτήρα, Δερύνεια και Αμμόχωστο, ενώ με την έναρξη της τουριστικής περιόδου θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην διακίνηση των επισκεπτών».
 
Εξήγησε ότι «οι τουρίστες επισκέπτονται τη Δερύνεια από την Αγία Νάπα μέσω της Σωτήρας και επιστρέφουν πίσω, μέσω Παραλιμνίου. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει ένας δρόμος που απαγορεύει στις χιλιάδες των επισκεπτών, ξένους και ντόπιους να χρησιμοποιούν και άλλα μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο» είπε και πρόσθεσε πως «παίρνουμε πάρα πολλά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από επισκέπτες των οποίων τα αυτοκίνητα παθαίνουν ζημιές λόγω των καθιζήσεων και άλλων ανωμαλιών που υπάρχουν στον δρόμο».
 
Ο δρόμος κατέληξε ο κ. Καραγιάννης «είναι άκρως επικίνδυνος και χρειάζεται η άμεση αναβάθμιση του».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά