Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Ανησυχία Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας για καθυστέρηση της Μαρίνας

Την ανησυχία της για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού - μαρίνας Λάρνακας, εξέφρασε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, «στην τελευταία  συνεδρία της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, συζητήθηκε το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης. Συγκεκριμένα έγινε ανασκόπηση των εξελίξεων σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων να ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο επιπρόσθετη, δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών σχετικά με την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας».
 
Πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία της για την καθυστέρηση που παρατηρείται για ένα τόσο ζωτικό έργο που θα βοηθήσει την οικονομία της πόλης και της Επαρχίας Λάρνακας αλλά και της χώρας γενικότερα, τόσο κατά το στάδιο της υλοποίησης του, όσο και με τη λειτουργία του. Η υλοποίηση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας αλλά κυρίως θα αναβαθμίσει το εμπορικό και τουριστικό προϊόν της Λάρνακας».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «η Επιτροπή Ανάπτυξης ζητά από τους αρμόδιους φορείς που αξιολογούν την προσφορά αυτή, όπως λάβουν υπόψη το συνολικό οικονομικό όφελος που θα έχει για τον τόπο η επένδυση αυτή και όχι σε στενά λογιστικά πλαίσια».
 
Σύμφωνα με τον κ. Βύρα, «η Επιτροπή ενημερώθηκε και για τις εξελίξεις του θέματος της μετακίνησης των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων και υγραερίου από τη παραλιακή περιοχή Λάρνακας στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού καθώς και για τις συνεδρίες των δύο Επιτροπών που συστάθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παρακολούθηση και συντονισμό των ενεργειών που προβαίνουν τόσο το Κράτος όσο και οι εταιρείες. Δύο από τις τέσσερις εταιρείες υγρών καυσίμων έχουν υπογράψει συμφωνίες για εξυπηρέτηση από εταιρείες που ήδη διαθέτουν εγκαταστάσεις στη περιοχή Βασιλικού ενώ οι άλλες δύο, αφού εξασφάλισαν τις σχετικές άδειες, εκτελούν αυτή την περίοδο κατασκευαστικές εργασίες».
 
Ερωτηθείς για το θέμα του υγραερίου ο Δήμαρχος Λάρνακας απάντησε πως «βρίσκονται σε εξέλιξη οι αιτήσεις αδειοδότησης νέων εγκαταστάσεων και συντονίζονται από το αρμόδιο Υπουργείο σχετικές συμφωνίες που θα πρέπει να γίνουν μεταξύ των επηρεαζόμενων αναφορικά με τη κατασκευή, χρήση και λειτουργία του αγκυροβολίου και των αγωγών μεταφοράς των προϊόντων. Ωστόσο  ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2019 θα συγκαλέσουμε Πανδημοτική Συγκέντρωση για σχετική ενημέρωση».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «μετά την ενημέρωση που είχαμε για τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες που έχουν προωθηθεί από το Κράτος και τις εταιρείες, ο Δήμος Λάρνακας θα παρακολουθεί στενά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί».  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ