Τα σχέδια ανάπλασης του κεντρικού πυρήνα και της πλατείας στη Σωτήρα

  15/04/2019 13:25
Τα σχέδια ανάπλασης του κεντρικού πυρήνα και της πλατείας στη Σωτήρα

Τα σχέδια ανάπλασης του κεντρικού πυρήνα και της πλατείας στη Σωτήρα

  15/04/2019 13:25

Τα σχέδια ανάπλασης και διαμόρφωσης του κεντρικού πυρήνα και της πλατείας του Δήμου Σωτήρας παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 10 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.

RELATED ARTICLES


Τα σχέδια παρουσίασαν ο Δήμαρχος Σωτήρας,Γεώργιος Τάκκας και η ομάδα συμβούλων-μελετητών, στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός, “Orthostructure Architectural & Engineering Consultants”.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται στο €1,5 εκατ. και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρη πεζοδρομοποίηση της Πλατείας Ελευθερίας και της οδού Σωτήρας κατά τις βραδινές ώρες, τοπιοτέχνηση του κεντρικού χώρου στάθμευσης, ισόπεδο διαχωρισμό πεζοδρομίων από δρόμο για ευκολία κινητικότητας, τοποθέτηση πλακόστρωτης επιφάνειας σε δρόμους, αλλαγή προσόψεων κτηρίων στην οδό Σωτήρας με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και δημιουργία πάρκων και χώρων ξεκούρασης.

Όσον αφορά τη διακίνηση οχημάτων εντός του κέντρου του Δήμου, η τροχαία κίνηση διευθετείται με μονοδρομοποίηση οδών, και φωτεινούς σηματοδότες, ενώ συγκεκριμένα θα γίνει τοπιοτέχνηση της πλατείας Ελευθερίας με φύτευση δέντρων και θα δημιουργηθούν χώροι ανάπαυσης και συντριβάνια.
 

sotiraanaplasi2

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σωτήρας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ιστορικό έργο για τη Σωτήρα το οποίο αφενός αναβαθμίζει την εικόνα του κέντρου του Δήμου και ολόκληρου του κεντρικού πυρήνα μέσω μιας μελετημένης πρότασης, ενώ οι νέοι χώροι που θα δημιουργηθούν και ιδιαίτερα η δημιουργία πλατείας συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση αλλά και την ενθάρρυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στο κέντρο του Δήμου, ούτως ώστε η Σωτήρα να γίνει πιο ελκυστική σε δημότες και επισκέπτες αλλά και προσβάσιμη σε ΑμεΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα, ολόκληρος ο σχεδιασμός του κεντρικού πυρήνα της Σωτήρας έλαβε υπόψη το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) το οποίο σκοπό έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών αλλά και την ικανοποίηση των αναγκών για την κινητικότητα ανθρώπων και μεταφορά αγαθών, βάσει στοχευμένης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη του στόχου της Βιώσιμης Κινητικότητας και Ανάπτυξης.

Εξίσου σημαντική είναι και η απόφαση του Δήμου, ανέφερε ο κ. Τάκκας, για αλλαγή της πρόσοψης των κτηρίων και των καταστημάτων στην οδό Σωτήρας με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και δημιουργία πάρκων και χώρων ξεκούρασης.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας