Κεντρικά γραφεία Interorient Shipmanagement στη Λεμεσό

Το πενταόροφο κτίριο, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2009, αποτελεί κτίριο νέας γενιάς με υψηλές αποδόσεις γραφειακούς χώρους που μέσα από το σχεδιασμό του στοχεύει στην αύξηση της παραγωγικότητας και ικανοποίησης των υπαλλήλων, μεγαλύτερη ευελιξία και βελτιωμένη ενεργειακή και περιβαλλοντική απόδοση. Τον σχεδιασμό και τους εσωτερικούς χώρους επιμελήθηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο George Stamatiou Architects & Interiors και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν επιλέχθηκαν με γνώμονα τις θετικές περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις, μερικά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Ο σχεδιασμός βασίζεται σε ναυτικό θέμα που ενσωματώνει χαρακτηριστικά σχεδίασης κυμάτων και συνεχή κίνηση νερού και το κτίριο περιβάλλεται από κήπους με δέντρα και φυτά όπως ελιές, λεβάντα, γιασεμί και θυμάρι. Το 2013 το κτίριο πήρε το πρώτο βραβείο από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Λεμεσού τόσο για την αρχιτεκτονική του, όσο και για το γεγονός ότι αποτελεί κτίριο ορόσημο της πόλης. Έχει επίσης τιμηθεί με το Βραβείο Πράσινων Γραφείων από την Ένωση Κυπριακής Προστασίας Περιβάλλοντος (CYMEPA). Αυτό το βραβείο παρέχεται σε εγκαταστάσεις που εφαρμόζουν και τηρούν κριτήρια σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση των αποβλήτων και τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικών, την ποιότητα των τροφίμων και ποτών, την ανάπτυξη των χώρων πρασίνου και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
 
 


Τεχνολογία
Κατά την κατασκευή του κτιρίου η εταιρεία επένδυσε σε νέες τεχνολογίες, τόσο για την αποτελεσματικότητα του κτιρίου όσο και για τους υπαλλήλους της. Για παράδειγμα, υπάρχει ενημερωμένο υλικό και λογισμικό, σταθμοί εργασίας πολλαπλών οθονών, αίθουσες συνεδριάσεων εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας με φυσικό και τεχνητό φωτισμό προσαρμοσμένα ανάλογα με τη χρήση τους. Επίσης υπάρχει ένα εξελιγμένο Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίων που ελέγχει και παρακολουθεί όλες τις ηλεκτρικές και μηχανικές λειτουργίες, μαζί με ένα σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης, ένα σύστημα ανίχνευσης διαρροής νερού και ένα ολοκληρωμένο σύστημα εισόδου με ελεγχόμενη πρόσβαση.

Ειδικά χαρακτηριστικά
Το έργο έγινε με γνώμονα το περιβάλλον. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του είναι ο φωτισμός που ελέγχεται από αισθητήρες κίνησης, εσωτερικούς και εξωτερικούς φωτισμούς εξοικονόμησης ενέργειας, σύστημα ανακύκλωσης γκρίζου νερού όπου συλλέγονται και επαναχρησιμοποιούνται όμβρια ύδατα, σύστημα ηλιακής ψύξης και θέρμανσης απορρόφησης που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για ψύξη, αφυδάτωση και θέρμανση της παροχής αέρα, παράθυρα με διπλά τζάμια με εσωτερικές περσίδες, με μοτέρ που ελέγχονται αυτόματα από ηλιακή ένταση.

Ευεξία εργαζομένων
Η ευεξία των εργαζομένων έχει μεγάλη σημασία και όλοι μπορούν να απολαύσουν οφέλη όπως πάρκινγκ εντός χώρου, καντίνα που προσφέρει γεύματα τριών γευμάτων, αναψυκτικά όλη την ημέρα και χρήση γυμναστηρίου εντός του κτιρίου, εξοπλισμένο με ντους.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας