Σε κοινότητες και δημόσιες υπηρεσίες ακίνητα της ΣΚΤ

Η απόφαση της Κυβέρνησης παραμένει και η πολιτική της είναι ότι τα ακίνητα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας που έχουν αποκτηθεί από το κράτος θα διατεθούν είτε σε κοινότητες είτε σε δημόσιες Υπηρεσίες, προκειμένου να αξιοποιηθούν, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Πρόδρομος Προδρόμου. 

«Θέλουμε να απευθυνθούμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο επανήλθε σε προηγούμενη απόφαση που είχε λάβει στις 20 Φεβρουαρίου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που γίνονται προκειμένου να διατεθούν ακίνητα που έχουν αποκτηθεί από το κράτος με την περσινή απόφαση για τη συγχώνευση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την Ελληνική Τράπεζα", είπε ο Εκπρόσωπος μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπενθύμισε ότι το κράτος, με εκείνη την απόφαση για τη συγχώνευση, είχε διασώσει και αποκτήσει ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 600 εκ. ευρώ, και συνολικά 2815 ακίνητα.

"Είχε ληφθεί απόφαση στις 20 Φεβρουαρίου ότι τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτών των ακινήτων, όσα ήταν κατάλληλα, θα παραχωρούνταν για χρήση είτε σε κοινότητες είτε σε άλλες κοινωφελείς Υπηρεσίες. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε προθεσμία τεσσάρων μηνών, ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία, έχουν γίνει δεκτές αιτήσεις, εξετάζεται ο κατάλογος που υπάρχει και οι νομικές διαδικασίες που χρειάζονται, και το συντομότερο δυνατόν θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις", είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι η απόφαση της Κυβέρνησης παραμένει και η πολιτική είναι ότι θα διατεθούν αυτά τα ακίνητα είτε σε κοινότητες είτε σε δημόσιες Υπηρεσίες, προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Ερωτηθείς αν θα διατεθούν έναντι αντιτίμου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό θα αποφασιστεί αναλόγως των ακινήτων.

"Υπάρχει μια ποικιλία ακινήτων, είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις που θα διατεθούν. Μπορεί να διατεθούν σε κρατικές Υπηρεσίες, μπορεί να διατεθούν σε κοινότητες, επομένως, θα υπάρξει διαφορετική μεταχείριση. Εν πάση περιπτώσει, ο σκοπός είναι να αξιοποιηθούν, δεν είναι κάποια κερδοσκοπική διαδικασία», κατέληξε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους