Βγήκαν σε προσφορές για τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Σαϊττά

InBusinessNews  15/03/2019 07:44
Βγήκαν σε προσφορές για τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Σαϊττά

Βγήκαν σε προσφορές για τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Σαϊττά

InBusinessNews  15/03/2019 07:44

Ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει τις ορεινές κοινότητες φέρνοντάς τις πιο κοντά με τη Λεμεσό, προκηρύχθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

RELATED ARTICLES


Το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της πρώτης φάσης του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά.

Πρόκειται για την κατασκευή τμήματος αυτοκινητοδρόμου μήκους 3,6 χιλιομέτρων, στον άξονα Λεμεσός – Σαϊττάς (Φάση Α1) και δευτερεύοντος οδικού δικτύου συνολικού μήκους 4,9 χιλιομέτρων περίπου. 

Διαβάστε ακόμα: Σ. Σιγάλας: To επιχειρηματικό πλάνο του Neo Plaza

Διαβάστε ακόμα: Παπαντωνίου: Βάζει θεμέλια για την υπεραγορά στην Έγκωμη

Διαβάστε ακόμα: Το μεγάλο στοίχημα του Βαρνάβα Ειρήναρχου

Η πρώτη φάση 3,6 χιλιομέτρων περιλαμβάνει το τμήμα Πολεμίδια - Παλώδια.

Στόχος του έργου είναι η τμηματική αναβάθμιση του άξονα Λεμεσός – Σαϊττάς σε αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με το σχέδιο η διατομή του αυτοκινητόδρομου προβλέπεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση. 

Στο υπόψη τμήμα περιλαμβάνονται επίσης ένας τρισκελής ανισόπεδος κόμβος στην Παλώδεια, ένα τεχνικό άνω διάβασης οδού 7/10 μέτρων ένα τεχνικό κάτω διάβασης μονόιχνου κλάδου 4,5/6,5 μέτρων, κατασκευές αντιστήριξης, διαμόρφωση τεσσάρων κυκλικών κόμβων, καθώς και στο πέρας του έργου η προσαρμογή του αυτοκινητόδρομου στον υφιστάμενο δρόμο.

Η πρώτη φάση του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Σαιττά κοστολογείται στα €26,3 εκατ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 30 μήνες από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας του επιτυχόντα προσφοροδότη με το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 17 Μαΐου του 2019.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας