Με δυνατότητες ανάπτυξης πλέον οι περιουσίες σε εδάφη των Βάσεων

InBusinessNews  12/03/2019 16:39
Με δυνατότητες ανάπτυξης πλέον οι περιουσίες σε εδάφη των Βάσεων

Με δυνατότητες ανάπτυξης πλέον οι περιουσίες σε εδάφη των Βάσεων

InBusinessNews  12/03/2019 16:39
Οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της βρετανικής πλευράς αναφορικά με την ανάπτυξη και αξιοποίηση περιουσιών, που βρίσκονται εντός των Βρετανικών Βάσεων θα τύχουν τελικής εφαρμογής στις αρχές του επόμενου Φθινοπώρου, μετά την ολοκλήρωση περιβαλλοντικής μελέτης, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου. 

RELATED ARTICLES


 
Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ενημερωτική σύσκεψη, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σχετικά με την εφαρμογή της σχετικής συμφωνίας, προστίθεται.
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι μετά από μεθοδικές διεργασίες που προηγήθηκαν καθίσταται πλέον εφικτό να επωφεληθούν πρακτικά μια πληθώρα κοινοτήτων και πολλές χιλιάδες κατοίκων και ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας από τις δυνατότητες ανάπτυξης που δημιουργούνται», αναφέρεται.
 
Συμπληρώνεται ότι στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Εσωτερικών, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημέρωσαν τους Προέδρους των επηρεαζόμενων κοινοτήτων σχετικά με τις τελικές ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις κρατικές Αρχές και τη βρετανική πλευρά και τις δυνατότητες ανάπτυξης που δημιουργούνται.
 
«Οι ρυθμίσεις αυτές θα τύχουν τελικής εφαρμογής μετά την ολοκλήρωση της σχετικής στρατηγικής περιβαλλοντικής μελέτης που έχει ξεκινήσει, δηλαδή στις αρχές του επόμενου Φθινοπώρου», αναφέρεται.
 
Εξάλλου, σημειώνεται ότι στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και έτυχαν ενημέρωσης οι Πρόεδροι των επηρεαζόμενων Κοινοτικών Συμβουλίων και εκπρόσωποι της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων.
 
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών συγχάρηκαν και ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο, την Κυβέρνηση, καθώς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες που εργάστηκαν για την πρακτική υλοποίηση της γενικής συμφωνίας, υπογραμμίζοντας την ιστορική σημασία της, αλλά και την πολύ θετική επίδραση που έχει στις ενδιαφερόμενες τοπικές κοινωνίες, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Τέλος αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει και πρόσθετος διάλογος ανάμεσα στις κρατικές Υπηρεσίες και τις ενδιαφερόμενες τοπικές Αρχές, οι οποίες ανέλαβαν να υποβάλουν πρόσθετα και εξειδικευμένα ερωτήματα και ζητήματα, εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας