Τριόπετρα: Μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του Ομίλου Φ. Φωτιάδη στην Κρήτη

Σε έκταση 1.200 στρεµµάτων, που βρίσκεται στην περιοχή Τριόπετρα, στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου της Κρήτης, η εταιρεία Emerald Developments του Ομίλου Φώτου Φωτιάδη, θα αναπτύξει ένα ολοκληρωµένο τουριστικό συγκρότηµα.

Πρόσφατα με απόφασή του ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδας, Γιώργος Σταθάκης, προχώρησε στη χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας της έκτασης 1,2 χιλιάδων στρεµµάτων, απόφαση η οποία επιτρέπει στους επενδυτές να προχωρήσουν στην πολεοδόµηση της έκτασης, δηλαδή να καθορίσουν µέσω µελετών το είδος των χρήσεων (π.χ. κατοικία) που θα αναπτυχθούν, τον συντελεστή δόµησης των κτιρίων κ.λπ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα το «Εθνος», θα αρχίσει να δηµιουργείται η πολεοδοµική µελέτη, δηλαδή η µακέτα της τουριστικής επένδυσης στην Τριόπετρα, γεγονός που θα επιτρέψει να προσδιοριστεί το ύψος των απαιτούµενων κεφαλαίων που τοποθετούνται σε πολλές εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο της Emerald, που εκτιµάται ότι θα είναι δυνατόν να υλοποιηθεί τουλάχιστον σε διάστημα δύο ετών, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός προορισμού µε στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδηματικών κατηγοριών από τη Γερµανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τις σκανδιναβικές χώρες και, βέβαια, την Ελλάδα.  Θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη θα υλοποιηθεί σε έκταση περίπου 270 στρεµµάτων από τα οποία θα δοµηθούν µόλις 22.000 τ.µ.

Σε αυτά θα δηµιουργηθεί ένα πέντε αστέρων ξενοδοχείο δυναµικότητας 155 δωµατίων, από τα οποία 29 θα είναι σουίτες και έξι σουίτες βίλας, ενώ το ελάχιστο µέγεθος θα είναι 55 τ.µ. Σύµφωνα µε την Emerald Development, τα µισά δωµάτια θα διαθέτουν δική τους πισίνα και θέα στη θάλασσα. Στη φάση αυτή θα δηµιουργηθούν σε επιφάνεια 9.400 τ.µ. 23 υπερπολυτελείς κατοικίες, από 250 έως 550 τ.µ. η καθεµία, και 10 µικρότερου µεγέθους σπίτια, αλλά και αίθουσα θαλασσοθεραπείας (spa) που θα καταλαµβάνει επιφάνεια 2.700 τ.µ. Θα κατασκευαστεί ακόµη γήπεδο γκολφ εννέα οπών, αλλά και συνεδριακό κέντρο 1.400 τ.µ.
 

Η δεύτερη φάση της επένδυσης, που θα ξεκινήσει αφότου ολοκληρωθεί το ξενοδοχείο, αφορά την υλοποίηση ενός συµπλέγµατος κατοικιών-χωριού, το οποίο θα αναπτυχθεί αµφιθεατρικά και θα παραπέµπει στο πετυχηµένο µοντέλο λειτουργίας του Costa Navarino. Θα περιλαµβάνει παραδοσιακή πλατεία, καταστήµατα εστίασης και αναψυχής και εκκλησία. Το χωριό θα περιλαµβάνει ακόµη έναν ειδικά διαµορφωµένο χώρο (exclusive country club) που θα διαθέτει από 8 έως 12 γήπεδα τένις, εσωτερικές και υπαίθριες πισίνες, γυµναστήριο, αίθουσα γυµναστικής, θεµατικό πάρκο αναψυχής για παιδιά κ.λπ. Στόχος, σύµφωνα µε την Emerald Development, είναι το τουριστικό χωριό να µετατραπεί σε προορισµό για όλο τον χρόνο, προσφέροντας δραστηριότητες που σχετίζονται µε τον αγροτουρισµό, την ορειβασία, τις υποβρύχιες καταδύσεις, το σέρφινγκ και το ψάρεµα. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεδοµένου ότι το έργο έχει να διανύσει µακρύ δρόµο, από πλευράς γραφειοκρατίας, η έναρξη της κατασκευής τοποθετείται τέλη του 2020 - αρχές 2021.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr 

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι