Τι δηλώνει η Imperio για παραχώρηση διαβατηρίου σε Ρώσο επενδυτή

InBusinessNews  08/02/2019 18:15
Τι δηλώνει η Imperio για παραχώρηση διαβατηρίου σε Ρώσο επενδυτή

Τι δηλώνει η Imperio για παραχώρηση διαβατηρίου σε Ρώσο επενδυτή

InBusinessNews  08/02/2019 18:15

Τον ισχυρισμό εφημερίδας για διασύνδεση και σχέση της εταιρείας με την την παραχώρηση Κυπριακού διαβατηρίου σε συγκεκριμένο Ρώσο επενδυτή διαψεύδει ο όμιλος Imperio, κάνοντας λόγο για απόκρυψη πληροφοριών και διασύνδεση γεγονότων που χρονικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

RELATED ARTICLES


Η Imperio διαψεύδει τους ισχυρισμούς τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια σαφώς αντιδεοντολογική και πολιτικά κατευθυνόμενη προσπάθεια να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η οικογένεια του».

Πιο αναλυτικά ο όμιλος Imperio προς αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνει ότι τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής: «Πριν έντεκα χρόνια, το 2008, όταν δεν λειτουργούσε πρόγραμμα πολιτογράφησης με επένδυση σε ακίνητα, η ρωσική τράπεζα Promsvyazbank αγόρασε από την εταιρεία μας τετραώροφο κτίριο με γραφεία στη Λεμεσό. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Ρώσος επενδυτής στον οποίο αναφέρεται η εφημερίδα δεν ήταν μέτοχος της Promsvyazbank. 

Ο συγκεκριμένος επενδυτής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας, αγόρασε μετοχικό κεφάλαιο στη Promsvyazbank το 2015, εφτά (7) ολόκληρα χρόνια μετά την αγορά των γραφείων στη Λεμεσό.

Από το 2003, όταν δημιουργήθηκε η Imperio ο  σχεδιασμός, η κατασκευή και η πώληση εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, κυρίως σε ξένους επενδυτές, ήταν και παραμένει η βασική δραστηριότητα του Ομίλου μας».

Η εταιρεία τονίζει ακόμα ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν μεταγενέστερα ο συγκεκριμένος επενδυτής αξιοποίησε το Κυπριακό Πρόγραμμα Επενδύσεων. «Αυτό που με απόλυτη βεβαιότητα γνωρίζουμε είναι ότι εάν το έχει πράξει, δεν είναι μέσω αγοράς από την εταιρεία μας οποιουδήποτε ακινήτου», επισημαίνει σχετικά.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης του συγκεκριμένου επενδυτή και της αίτησης πολιτογράφησης του με την Imperio είναι λανθασμένη και ψευδής», αναφέρει καταληκτικά ο όμιλος.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας