Consulco: Nέες επενδύσεις £6,8 εκατ. σε τρία ακίνητα στο Λονδίνο

Το 2/3 Cowcross Street στην καρδιά του Farringdon στο Λονδίνο αποτελεί το πρόσφατο απόκτημα του Ομίλου Consulco για λογαριασμό της συλλογικής επένδυσης SPARTA έναντι επένδυσης ύψους £3,8 εκατ., ενώ στην εν λόγω περιοχή ο Όμιλος έχει επενδύσει συνολικά £6,8 εκατ. για την απόκτηση τριών εμπορικών ακινήτων.

Διαβάστε ακόμα: Τουρισμός: Μούδιασμα 5-7% στις προκρατήσεις λόγω Brexit

Το InBusinessNews παρουσιάζει τα τρία εμπορικά ακίνητα στα οποία έχει επενδύσει ο Όμιλος στην καρδιά του Farringdon και συνομιλεί με τον Director of Investment Services της Consulco, Μιχάλη Ταννούση o οποίος μας αναλύει γιατί επιλέγηκε η συγκεκριμένη περιοχή του Λονδίνου για επενδύσεις, πως αναμένεται ο Όμιλος να αξιοποιήσει τα τρία εμπορικά ακίνητα, ποιες είναι οι προοπτικές της εν λόγω περιοχής, και μας μιλά γενικότερα για τις επενδύσεις του Ομίλου Consulco στο Λονδίνο.

Γιατί έχει επιλέξει την περιοχή Farringdon η Consulco για να επενδύσει;
Η ανάπτυξη και αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες επενδύουμε στο Farringdon και συνεπώς των ακινήτων που αγοράζουμε, αναμένεται ενόψει της στενής σχέσης τους με το μεγαλύτερο έργο υποδομής της Ευρώπης που είναι υπό εξέλιξη, το Crossrail, η νέα γραμμή τρένων Elizabeth, να φέρει επιπλέον 1,5 εκατομμύρια άτομα μέσα σε 45 λεπτά από το κεντρικό Λονδίνο, με περίπου 200 εκατομμύρια επιβάτες να χρησιμοποιούν τη γραμμή κάθε χρόνο. Ο σταθμός Farringdon θα είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς, συνδέοντας το Thameslink με το London Underground για να παρέχει συγκοινωνίες με το εξωτερικό Λονδίνο, τις γειτονικές πόλεις, το City, το Canary Wharf και τρία από τα πέντε αεροδρόμια του Λονδίνου Heathrow, Gatwick και  Luton.

Η βελτίωση συγκοινωνιών της περιοχής, η ταχεία αναγέννηση και η αυξανόμενη ελκυστικότητά της στους ενοικιαστές και τους επισκέπτες θα συμβάλλουν στην αύξηση της αξίας ακίνητης περιουσίας και εσόδων εκμίσθωσης των ακινήτων.

Ποιο είναι το ύψος της συνολικής επένδυσης μετά και την τελευταία επένδυση; Σε τι είδους ακίνητα έχει επενδύσει;
Όσον αφορά το Farringdon, πέραν των επενδύσεων του Ομίλου σε ακίνητα αξίας £11,5 εκατομμυρίων, έχουμε πραγματοποιήσει επενδύσεις για το χαρτοφυλάκιο της SPARTA σε τρία εμπορικά ακίνητα ύψους συνολικά £6,792,500 εκ των οποίων τα δύο μέσα στο 2018 και το τρίτο πρόσφατα το 2019. Πρόκειται για επενδύσεις σε ακίνητα με εστιατόρια, καφετέριες και γραφεία στην καρδιά του Farringdon.

Διαβάστε ακόμα: Ακίνητα: Θριάμβευσε η Πάφος, ανάσανε η Λευκωσία στους ξένους

Πέραν της απόκτησης – επένδυσης πως σκοπεύει o Όμιλος να αξιοποιήσει τα εν λόγω ακίνητα;
Σκοπός του ομίλου Consulco είναι η δημιουργία κεφαλαιακής υπεραξίας και η δημιουργία πηγής υψηλών εσόδων από ενοίκια μέσα από την ανακαίνιση, επέκταση και ανάπτυξη των εμπορικών ακινήτων που αγοράζει στο Λονδίνο και ακολούθως την διάθεσή τους σε δημοφιλής οίκους όπως για παράδειγμα COSTA COFFEE, BEN&JERRY’S, BOOTS, TESCO, SIR TOM BAKER και άλλοι. Η ίδια επενδυτική στρατηγική ακολουθείται τα τελευταία 9 χρόνια με την ίδια δυνατή ομάδα όπως ξεκινήσαμε, αποτελούμενη από επαγγελματίες με εμπειρία δεκαετιών και εξειδικευμένη τεχνογνωσία στον τομέα των ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε σταθερά κέρδη στους πελάτες μας.

Σε τι επενδύσεις έχει προχωρήσει η Consulco γενικότερα στο Λονδίνο;
Συνολικά, το 2018 και το 2019 έχουν γίνει αγορές 6 εμπορικών ακινήτων σε διάσημες αλλά και ανερχόμενες περιοχές  του κεντρικού Λονδίνου, τοποθεσίες  όπως το θεαματικό Soho, το αναπτυσσόμενο Ealing, το πασίγνωστο στα νεαρά πλήθη Camden και φυσικά το πολυσύχναστο Farringdon.

Συγκεκριμένα όμως οι επενδύσεις στην περιοχή του Farringdon έχουν γίνει με αφορμή τη συλλογική επένδυση SPARTA η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από κυπριακή τράπεζα και είναι ανοιχτή για εγγραφή νέων επενδυτών (subscription).

Η επιτυχία του Ομίλου Consulco είναι αποδεδειγμένη και πρόσφατα έχει αξιολογηθεί και διαπιστευτεί από την MSCI (Morgan Stanley Capital International) ότι έχει επιτύχει μια μέση ετήσια απόδοση στους επενδυτές ύψους 14,1% NET, για την περίοδο 2010-2017.

Ποιες οι προοπτικές της περιοχής Farringdon;
Λόγω της καλύτερης συγκοινωνίας που επιτεύχθηκε από το Crossrail, το Farringdon εξακολουθεί να απευθύνεται σε όλο και περισσότερους καταστηματάρχες. Το πρόσφατα ολοκληρωμένο 25 Charterhouse Square παρέχει γραφεία Α κατηγορίας και τώρα είναι πλήρως λειτουργικό. Η LinkedIn έχει ολοκληρώσει μια συμφωνία για την ίδρυση νέας έδρας στο Λονδίνο στην οδό Farringdon. Έχει προκαταβολικά ενοικιάσει 83.000 τετραγωνικά πόδια στα ανακαινισμένα πρώην κεντρικά γραφεία της Guardian.

Οι σταθμοί Farringdon Crossrail παρέχουν δύο σημαντικά αναπτυξιακά έργα. Πάνω από τον ανατολικό σταθμό Helical είναι ήδη στην περιοχή υπο κατασκευή κτίριο 90.000 τετραγωνικών, τα οποίο θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 700 εργαζόμενους και έπεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019.

Η HB Reavis ετοιμάζεται να αναπτύξει ένα σχέδιο πάνω από την είσοδο του δυτικού σταθμού, στη γωνία της Cowcross Street και της Farringdon Road. Αυτό θα περιλαμβάνει 138.000 τετραγωνικά πόδια γραφεία υψηλής ποιότητας. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί προσεκτικά από τους αρχιτέκτονες John Robertson για να ενσωματωθεί στο σταθμό λειτουργίας Crossrail.

Οι νέοι σταθμοί θα στηρίξουν επίσης την πρόσφατη πρωτοβουλία του City of London για το «Mile Culture» - μια εταιρική σχέση κορυφαίων ιδρυμάτων τέχνης, μάθησης και πολιτισμού. Η περιοχή θα γίνει πιο οπτικά, πολιτιστικά και φυσικά προσβάσιμη, θα προωθήσει τη «δημιουργική ανταλλαγή» και την «πολιτιστική συνεργασία» με την ολοκλήρωση έργων στην περιοχή.

Το «Mile Culture» θα περιλαμβάνει την μετεγκατάσταση του Μουσείου του Λονδίνου από το Barbican στο σημερινό δυτικό μέρος της Smithfield Market, που βρίσκεται 250μ. από την οδό Cowcross 2/3. Το Μουσείο περιγράφει τη νέα του τοποθεσία ως «την καρδιά ενός νέου πολιτιστικού κόμβου» στην πόλη του Λονδίνου με εξαιρετικές συγκοινωνίες με το υπόλοιπο Λονδίνο και τον κόσμο και με αυτόν τον τρόπο αναμένουν να γίνει ένα από τα πέντε πιο δημοφιλή μουσεία του Λονδίνου.

Στα τέλη του 2018, το City of London Corporation επιλέχθηκε ως ο προτιμώμενος αγοραστής 42 στρεμμάτων του σταθμού Barking Power Station στο ανατολικό Λονδίνο για περίπου £125 εκ. με σκοπό την ενοποίηση των τριών κεντρικών αγορών τροφίμων του Λονδίνου. Το Billingsgate, το Smithfield και το New Covent Garden θα προσφέρουν στο υπόλοιπο Smithfield Market την δυνατότητα για ανάπλαση.

Οι πρόσφατες επενδύσεις του Ομίλου Consulco στην περιοχή Farringdon προς όφελος της SPARTA
68 LONG LANE, FARRINGDON
Το ακίνητο αποκτήθηκε επί του ποσού των £1,300,000 και βρίσκεται σε διασταύρωση που οδηγεί σε μία από τις εισόδους στον επικείμενο σταθμό Farringdon Crossrail, καθιστώντας το μια απολύτως προνομιακή τοποθεσία για τη δημιουργία καφετέριας που εξυπηρετεί τους μετακινούμενους. Υπάρχει δυνατότητα να προστεθεί ένα επιπλέον πάτωμα στο κτίριο, επεκτείνοντας τον επάνω όροφο σε γραφεία.

1 COWCROSS STREET, FARRINGDON
Το ακίνητο, που αποκτήθηκε για £ 1.675.000, βρίσκεται στην καρδιά του Farringdon στο ανατολικό μέρος της οδού Cowcross. Οι πάνω όροφοι παρέχουν την ευκαιρία να προσθέσουμε σημαντική αξία μέσω ανακαινίσεων. Βρίσκεται δίπλα στο Polpo, ένα δημοφιλές εστιατόριο εμπνευσμένο από τα βενετσιάνικα εστιατόρια και με πολυτελή καταστήματα fast food, όπως το Pret a Manger, το Leon και το Itsu.
 

2/3 COWCROSS STREET, FARRINGDON
Η Consulco ολοκλήρωσε πρόσφατα αγορά ακινήτου για επένδυση σε εστιατόρια και γραφεία στην καρδιά του Farringdon επι του ποσού των £3,817,500. Το ακίνητο βρίσκεται μόλις 25μ. από τη διάσημη αγορά Smithfield και 150μ. από τις δύο εισόδους στο νέο Σταθμό Crossrail. Η αγορά αυτή βασίστηκε στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της Consulco στην περιοχή, έχοντας ήδη αποκτήσει έξι επενδύσεις, όλες μέσα σε 200 μέτρα από τις εισόδους των σταθμών, συμπεριλαμβανομένης της 1 Cowcross Street, ιδιοκτησίας δίπλα σε αυτή που μόλις αποκτήθηκε.
 

Δειτε Επισης

Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου