Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

ΤΕΒΕΑ: Κάλεσμα στην κυβέρνηση για το γήπεδο γκολφ

Η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) καλεί την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να εξεύρουν εναλλακτικούς τρόπους ώστε να προχωρήσει η κατασκευή γηπέδου γκολφ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.
 
Σε ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρεται σε «χθεσινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι είναι αρνητική η Έκθεση Δέουσας Εκτίμησης Επιπτώσεων στις Προστατευόμενες Περιοχές του Δικτύου Natura 2000, Τόπος Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ) και Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) Εθνικό Δασικό Πάρκο (ΕΔΠ) Κάβο Γκρέκο, για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ στην επαρχία Αμμοχώστου».
 
Η ΤΕΒΕΑ καλεί «όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εξεύρουν τρόπους και λύσεις ώστε το έργο να προχωρήσει. Καλούμε επίσης την αρμόδια Περιβαλλοντική Αρχή όπως προτείνει τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου  να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει ένα τόσο σημαντικό έργο για την Επαρχία Αμμοχώστου και ταυτόχρονα να προστατευθεί και το περιβάλλον».
 
Ως ΤΕΒΕΑ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «θεωρούμε ότι τέτοια έργα θα αποτελέσουν παράγοντα σημαντικής κοινωνικο-οικονομικής αλλά και πολιτιστικής αναβάθμισης στο προϊόν της περιοχής, κάτι που διαπιστώνεται στη Μελέτη Δέουσας Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, όπως αυτή έχει κατατεθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος τον Απρίλιο του 2018».
 
Ως εκ τούτου, προστίθεται «θεωρούμε ότι η υλοποίηση τέτοιων έργων καίριας σημασίας για την επαρχία Αμμοχώστου τα οποία θα ανοίξουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και θα συνεισφέρουν στο οικονομικό προϊόν, πρέπει να ενθαρρύνονται. Σε περίπτωση μάλιστα, εντοπισμού αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, τότε η αρμόδια Περιβαλλοντική Αρχή, οφείλει να προχωρήσει στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, ούτως ώστε αφενός να διαφυλαχθεί το προστατευόμενο περιβάλλον της περιοχής και αφετέρου να δημιουργούνται έργα βιώσιμης ανάπτυξης».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «στις 15 Ιανουαρίου 2019, κατά την παρουσίαση του έργου της μαρίνας Παραλιμνίου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τόνισε μεταξύ άλλων, τη σημασία του έργου της δημιουργίας γηπέδου γκολφ στο Κάβο Γκρέκο. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε ότι 'για το υπό εξέταση γήπεδο γκολφ, καταβάλλουμε προσπάθειες για να δούμε πώς μπορούν να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που αναφύονται λόγω της περιοχής που έχει κηρυχθεί ως δασική έκταση, αλλά με έναν ανασχεδιασμό ελπίζω ότι αυτά θα ξεπεραστούν'».
 
Η ΤΕΒΕΑ «καλεί την κυβέρνηση να βρει εναλλακτικούς τρόπους ούτως ώστε να προωθηθεί η υλοποίηση του έργου και να μην παραμείνει στα χαρτιά, ένα ακόμα έργο το οποίο θα προσέφερε σημαντική αναζωογόνηση στην ημικατεχόμενη επαρχία Αμμοχώστου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023