Έρχεται η ανάπλαση ιστορικών δημοτικών κατοικιών στη Λεμεσό

InBusinessNews  10/01/2019 12:24
Έρχεται η ανάπλαση ιστορικών δημοτικών κατοικιών στη Λεμεσό

Έρχεται η ανάπλαση ιστορικών δημοτικών κατοικιών στη Λεμεσό

InBusinessNews  10/01/2019 12:24

Το έργο για την ανάπλαση των δημοτικών κατοικιών στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου προκήρυξε ο Δήμος Λεμεσού.

RELATED ARTICLES


Συγκεκριμένα, με προκήρυξη του μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Συμβάσεων (eProcurement), ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορά για την εκτέλεση του έργου «αποκατάσταση και χρήση για κοινωνικές υπηρεσίες των δημοτικών πολυκατοικιών στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου». 

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, η οποία θα πρέπει να εκτελεστεί εντός 20 μηνών, ανέρχεται στα €3.530.000.

Μνημεία ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας
Σύμφωνα με τον Δήμο Λεμεσού, η ανάπλαση των κατοικιών θα συνδράμει στη βελτίωση της εικόνας της περιοχής και θα υποστηρίξει την κοινωνική συνοχή των κατοίκων. Η δημιουργία του κοινωνικού πολυλειτουργικού κέντρου εκτός του ότι θα αυξήσει την κοινωνική υποδομή της περιοχής παρέμβασης, αναμένεται παράλληλα, να αυξήσει την επισκεψιμότητα σε κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Οι δημοτικές πολυκατοικίες της οδού Μισιαούλη - Καβάζογλου αποτελούν μνημεία ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας, καθώς σηματοδοτούν τις πρώτες παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

Για το λόγο αυτό, οι δημοτικές πολυκατοικίες θα αποκατασταθούν, θα αλλάξουν χρήση και θα αναζωογονηθούν, ως κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές, σύμβολα της ενεργούς διαχρονικής παρεμβατικότητας της δημοτικής αρχής.

Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση
Το κέλυφος των πολυκατοικιών διατηρείται αναλλοίωτο μορφολογικά. Στο εσωτερικό (εκτός από τα δύο διαμερίσματα τα οποία θα τύχουν αποκατάστασης και διατήρησης) δεν διατηρείται καμία κατασκευή/διαρρύθμιση ως αποτέλεσμα των αναγκών νέων χώρων μεγάλου εμβαδού.

Οι χώροι ενοποιούνται σε ύψος καθώς τα υφιστάμενα ύψη είναι πολύ μικρά για τις νέες λειτουργίες με σύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές υπηρεσίες. Κατασκευάζεται περιμετρικός μεταλλικός διάδρομος για υπενθύμιση της ύπαρξης του οριζόντιου διαχωρισμού, εμπλουτίζει τον χώρο και διευκολύνει τη συντήρηση των εξωτερικών κουφωμάτων.
 

misiaoulipolykatoikies2


Παράλληλα, προνοείται σύνδεση με κοινούς χώρους εισόδου και εσωτερικής κυκλοφορίας του Κέντρου Παιδιών και Νεότητας καθώς οι ενότητες είναι συμβατές.

Το συμβουλευτικό Κέντρο είναι πιο ανεξάρτητη ενότητα και συνδέεται με τις δύο προηγούμενες με εξωτερική επικοινωνία.

Η κύρια είσοδος διαμορφώνεται ανάμεσα στις πολυκατοικίες των ενοτήτων, Κέντρου Παιδιών και Νεότητας, με πρόσβαση από την οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου, η οποία είναι η πιο σημαντική από τις οδούς που εφάπτονται του τεμαχίου, ενώ δευτερεύουσα είσοδος προνοείται στη νότια πλευρά.

Τα νέα κτήρια χωροθετούνται στο νότιο τμήμα του τεμαχίου αφήνοντας αναλλοίωτη από τον δρόμο την εικόνα των πολυκατοικιών. Το νέο τριώροφο κτήριο χωροθετείται σε απόσταση από τις πολυκατοικίες με παρεμβολή διαδρόμου κυκλοφορίας. Η σύνδεση με τα υφιστάμενα γίνεται μόνο στο επίπεδο του ισογείου. Όλα τα νέα κτήρια έχουν απλή σύγχρονη μορφή, ενώ προνοούνται χώροι στάθμευσης τόσο ισόγειοι όσο και υπόγειοι.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας