Στο «pause» το Φαρμακευτικό Τεχνολογικό Πάρκο στην Πάφο

Μαρία Στυλιανού  09/01/2019 11:05
Στο «pause» το Φαρμακευτικό Τεχνολογικό Πάρκο στην Πάφο

Στο «pause» το Φαρμακευτικό Τεχνολογικό Πάρκο στην Πάφο

Μαρία Στυλιανού  09/01/2019 11:05
 
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο InBusinessNews, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης, οι απαραίτητες διαδικασίας δεν προχωρούν με τους επιθυμητούς ρυθμούς, λόγω εσωτερικών διαδικασιών της αντίστοιχης κρατικής εταιρείας την Κίνας.
 
Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, τη στιγμή αυτή εκκρεμεί ο ορισμός των μελών της ομάδας που θα αναλάβει την εκπόνηση της τεχνικής μελέτης του έργου.  Ωστόσο, πρόσθεσε, έχει καθυστερεί η έγκριση, εκ μέρους της κινεζικής πλευράς, των Κινέζων τεχνικών που θα συμμετάσχουν την ομάδα.
 
Σημειώνεται ότι η εν λόγω μελέτη θα καθορίσει μεταξύ άλλων, το κόστος, την έκταση και γενικότερα την οικονομική βιωσιμότητα του έργου.
 
Πάντως, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται καθιστούν αδύνατο τον υπολογισμό της περιόδου έναρξης λειτουργίας του πάρκου.  
 
Στην Κίνα λειτουργούν συνολικά 10 πάρκα αντίστοιχου βεληνεκούς με διαφορετική θεματολογία το κάθε ένα. Για την Κύπρο, επιλέχθηκε η λειτουργία Φαρμακευτικού Τεχνολογικού Πάρκου (φαρμακευτικές παρασκευές και προϊόντα υγείας), έτσι ώστε η Πάφος να αναδειχθεί ως ερευνητικό και αναπτυξιακό κέντρο, που θα καταπιάνεται με την έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, στόχος είναι να προσελκυθούν στο πάρκο εταιρείες από διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπως Ισραήλ, Ρωσία, Μέση ανατολή κ.α.
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας