Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Άρχισε η αποκατάσταση της Λέσχης Λάρνακας

Ξεκίνησαν από τα μέσα Νοεμβρίου, οι εργασίες για την αποκατάσταση της Λέσχης Λάρνακας, με τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέας Βύρα να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι τα συμβόλαια μεταξύ του Δήμου και του Εργολάβου P. HADJIPIERIS FIXICO LTD για την αποκατάσταση και συντήρηση Αρχαίου Μνημείου στη Λάρνακα, δηλαδή της Λέσχης, υπογράφτηκαν στις 12 Νοεμβρίου, οι εργασίες ξεκίνησαν αμέσως μετά και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 18 περίπου μήνες.
 
Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας πρόσθεσε ότι «η δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 1.260.000,00 εκατομμύρια ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ η ολική δαπάνη του υπολογίζεται να ανέλθει στα 1.500.000,00 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως με την ολοκλήρωση του έργου, στα μέσα του 2020, το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού και συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει χώρους/ εργαστήρια για περιοδική στέγαση νέων καλλιτεχνών, εκθεσιακό χώρο και μικρό εστιατόριο, ενώ στην αυλή που θα ανακαινιστεί θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και μικρές εκδηλώσεις.
 
Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, το κτίριο της Λέσχης Λάρνακας «υπολογίζεται ότι κτίστηκε το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και η αρχική του χρήση ήταν πανδοχείο. Με την άφιξη των Άγγλων, το 1878, μετατράπηκε σε Λέσχη για Δημόσιους Υπαλλήλους και Στρατιωτικούς, ενώ στην αυλή του δημιουργήθηκε το πρώτο γήπεδο τένις που έγινε στην Κύπρο. Μετά το 1974 και για κάποια χρόνια, χρησιμοποιήθηκε ως Λέσχη Λάρνακας».
 
Το κτίριο ανέφερε ο κ. Βύρας «είναι Τ/Κ ιδιοκτησίας και σήμερα είναι μισθωμένο στο Δήμο Λάρνακας με σκοπό την αποκατάσταση και συντήρηση του. Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Πιερίδη, έναντι του Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου».
 
Σημειώνεται ότι το κτήριο αποτελείται από κατώι και ανώι με επτά δωμάτια που το καθένα διαθέτει τζάκι. Η πρόσοψη του κτιρίου είναι λιτή με ένα απλό σκεπαστό μπαλκόνι, η εξώπορτα αποτελείται από βαριά δίφυλλη εξώπορτα και η είσοδος προχωρεί σε διάδρομο που οδηγεί σε καμαροσκέπαστο στηρικτικό ηλιακό και μεγάλη αυλή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης