Πλατεία χωρίς αυτοκίνητα θέλουν ΕΒΕ Λευκωσίας και ΕΤΑΠ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας επαναλαμβάνουν τη θέση τους ότι η Πλατεία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για διέλευση αυτοκινήτων. 

Με αφορμή δημοσίευμα που αφορά την ολοκλήρωση τμήματος της Πλατείας μέχρι το τέλος του χρόνου και παράδοση του στο κοινό, σημειώνουν ότι «η Πλατεία Ελευθερίας θα αποτελεί το κατεξοχήν σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία, θα είναι ένα μοναδικό έργο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας και πόλος έλξης για ντόπιους και τουρίστες, οπότε πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό της ως κεντρική πλατεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις». 

Προειδοποιούν επίσης ότι σε περίπτωση που επιτραπεί η διέλευση οχημάτων, εκτός περιπτώσεων επειγόντων περιστατικών, η Πλατεία θα μετατραπεί σε ένα απλό πέρασμα και αναμφίβολα το όλο έργο θα υποβαθμιστεί. «Εξάλλου, η κινητοποίηση του κόσμου για παρεμπόδιση της χρήσης της Πλατείας από οχήματα, αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης μιας Πλατείας στο κέντρο της πόλης, αλλά και της επιθυμίας να γίνει η Λευκωσία πιο φιλική προς τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης», προσθέτουν σχετικά ΕΒΕ Λευκωσίας και ΕΤΑΠ Λευκωσίας.

Όπως αναφέρουν, η Πλατεία Ελευθερίας θα ενώσει με τον καλύτερο τρόπο την παλιά πόλη με το σύγχρονο αστικό τρόπο και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της Λευκωσίας, στην επάνοδο της οικονομικής δραστηριότητας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη, οπότε η σωστή χρήση της είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
 
«Με αυτή την ευκαιρία εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το ότι το πάνω μέρος της Πλατείας θα παραδοθεί στο κοινό άμεσα και την προσδοκία μας ότι το όλο έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα», τονίζουν καταληκτικά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου