Πλατεία χωρίς αυτοκίνητα θέλουν ΕΒΕ Λευκωσίας και ΕΤΑΠ

InBusinessNews  05/12/2018 19:10
Πλατεία χωρίς αυτοκίνητα θέλουν ΕΒΕ Λευκωσίας και ΕΤΑΠ

Πλατεία χωρίς αυτοκίνητα θέλουν ΕΒΕ Λευκωσίας και ΕΤΑΠ

InBusinessNews  05/12/2018 19:10
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας επαναλαμβάνουν τη θέση τους ότι η Πλατεία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για διέλευση αυτοκινήτων. 

RELATED ARTICLES


Με αφορμή δημοσίευμα που αφορά την ολοκλήρωση τμήματος της Πλατείας μέχρι το τέλος του χρόνου και παράδοση του στο κοινό, σημειώνουν ότι «η Πλατεία Ελευθερίας θα αποτελεί το κατεξοχήν σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία, θα είναι ένα μοναδικό έργο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας και πόλος έλξης για ντόπιους και τουρίστες, οπότε πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό της ως κεντρική πλατεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις». 

Προειδοποιούν επίσης ότι σε περίπτωση που επιτραπεί η διέλευση οχημάτων, εκτός περιπτώσεων επειγόντων περιστατικών, η Πλατεία θα μετατραπεί σε ένα απλό πέρασμα και αναμφίβολα το όλο έργο θα υποβαθμιστεί. «Εξάλλου, η κινητοποίηση του κόσμου για παρεμπόδιση της χρήσης της Πλατείας από οχήματα, αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης μιας Πλατείας στο κέντρο της πόλης, αλλά και της επιθυμίας να γίνει η Λευκωσία πιο φιλική προς τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης», προσθέτουν σχετικά ΕΒΕ Λευκωσίας και ΕΤΑΠ Λευκωσίας.

Όπως αναφέρουν, η Πλατεία Ελευθερίας θα ενώσει με τον καλύτερο τρόπο την παλιά πόλη με το σύγχρονο αστικό τρόπο και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της Λευκωσίας, στην επάνοδο της οικονομικής δραστηριότητας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη, οπότε η σωστή χρήση της είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
 
«Με αυτή την ευκαιρία εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το ότι το πάνω μέρος της Πλατείας θα παραδοθεί στο κοινό άμεσα και την προσδοκία μας ότι το όλο έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα», τονίζουν καταληκτικά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας