J&P Overseas: Αδυνατεί να αποπληρώσει δάνεια $2 δις

Ένας από τους σημαντικότερους εργολάβους της Σαουδικής Αραβίας, η J&P Overseas, αδυνατεί να αποπληρώσει δάνεια ύψους $2 δις, μετά από διαφωνίες μεταξύ των ιδιοκτητών και καθυστερήσεις στις πληρωμές από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο επικαλείται άτομα που είναι γνώστες του θέματος.

Οι αθετήσεις πληρωμών οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας. Οι δανειστές, όπως η Αραβική Εθνική Τράπεζα, η Alawwal Bank, η Banque Saudi Fransi, η Emirates NBD PJSC, η Saudi British Bank και η Samba Financial Group, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν αναμένουν να ανακτήσουν μεγάλο μέρος των πιστώσεων που έχουν παραχωρήσει στην εταιρεία.

Αντιμέτωπη με έλλειμμα του προϋπολογισμού που έφτασε τα $100 δις το 2015, η Σαουδική Αραβία σταμάτησε ξαφνικά τις πληρωμές σε κυβερνητικούς εργολάβους. Η κίνηση προκάλεσε χάος μεταξύ των τοπικών κατασκευαστικών εταιρειών, καθώς πολλά έργα σταμάτησαν, αδυνατώντας να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους.

Η J&P Overseas αγωνίζεται από τότε και έχει επηρεαστεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από μια διαμάχη μεταξύ των μετόχων της μητρικής εταιρείας, η οποία αποσπά την προσοχή της διοίκησης από τα ζητήματα στη Σαουδική Αραβία. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαφοράς, η J&P Overseas τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης από την Alvarez & Marsal.

Σημειώνεται πως τα έργα της J&P Overseas στη Σαουδική Αραβία περιλαμβάνουν μεγάλες οικιστικές αναπτύξεις του Υπουργείο Εσωτερικών και η οικοδόμηση τμημάτων της οικονομικής περιοχής King Abdullah στο Ριάντ.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι