Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Σε φάση υλοποίησης η αειφόρος ανάπτυξη του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου η πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα (ΕΔΠΑ), στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, ο οποίος επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας της εν λόγω Επιτροπής, καθώς αποτελεί βασική συνιστώσα του συστήματος διαχείρισης του ΕΔΠΑ.

Ο κ. Καδής χαρακτήρισε την πρώτη σύγκληση της εν λόγω Επιτροπής ως ιστορική, αφού ουσιαστικά σηματοδοτεί τη μετάβαση από τη φάση της μελέτης, της συζήτησης και της διαβούλευσης, στη φάση της υλοποίησης του Σχεδίου της Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.  

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης συμφωνήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων και αποφασίστηκε η συγκρότηση υποστηρικτικών ομάδων υλοποίησης και εργασίας. Το πρώτο θέμα που άρχισε να εξετάζει η Επιτροπή είναι οι όροι του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τις υποδομές του Εθνικού Δασικού Πάρκου, οι οποίοι θα διαμορφωθούν σε συνεργασία με το ΕΤΕΚ. 

Παράλληλα με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Διαχείρισης, θα συνέρχεται και η Διευρυμένη Συμβουλευτική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και θα εκφέρουν τις απόψεις τους οι τοπικές αρχές, οι εμπλεκόμενοι οικονομικοί φορείς και Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί. 

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Διαχείρισης συγκροτήθηκε με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 1ης Νοεμβρίου 2018, με την οποία εγκρίθηκαν οι στόχοι και οι βασικές πρόνοιες του Σχεδίου Αειφορικής Ανάπτυξης του ΕΔΠΑ.  Η Επιτροπή απαρτίζεται από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, τη Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και την Έπαρχο Πάφου.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023