Προς ολοκλήρωση η Πλατεία Ελευθερίας

Χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς το πότε θα παραδοθεί η Πλατεία Ελευθερίας, ένα έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη για πολλά χρόνια, ο Δήμος Λευκωσίας έδωσε στη δημοσιότητα σημείωμα αναφορικά με την εξέλιξη του έργου. Όπως προκύπτει, οι εργασίες προχωρούν, ενώ μέρος του έργου πιθανόν να μπορεί να δοθεί για χρήση μέχρι το τέλος του έτους. 
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Δήμος Λευκωσίας:
 
Στην πλατεία διεξάγονται εργασίες ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία του έργου. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα τμήματα του έργου που βρίσκονται στο επίπεδο της πόλης, δηλαδή στη γέφυρα, στις περιμετρικές οδούς (Κ. Παντελίδη, Κ. Παλαιολόγου και Στασίνου), στο Βόρειο κόμβο (άνοιγμα προς Πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου) και στο Νότιο Κόμβο (άνοιγμα προς Λεωφόρο Ευαγόρου). Αυτοί οι χώροι είναι εφικτό να δοθούν για χρήση στο κοινό μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι η διαδικασία που ρυθμίζει το άνοιγμα τμημάτων του έργου θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στα αρμόδια σώματα του κράτους που έχουν αυτό το ρόλο.
 

 Συγκεκριμένα:
  • Έχει ολοκληρωθεί η πλακόστρωση του βόρειου τμήματος της πλατείας, στο άνοιγμα Λήδρας / Ονασαγόρου, το οποίο τα Χριστούγεννα θα μπορεί να φιλοξενήσει εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Η λεωφόρος Κωστάκη Παντελίδη θα είναι έτοιμη να δοθεί σε χρήση πολύ σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσης της με το οδόστρωμα της πλατείας Σολωμού.
  • Τα πεζοδρόμια της λεωφόρου Παλαιολόγου, από την πλατεία μέχρι την οδό Φιλοκύπρου, που εμπίπτουν στο Έργο έχουν ολοκληρωθεί και ήδη χρησιμοποιούνται από το κοινό.
  • Οι εργασίες ολοκλήρωσης του μεταλλικού σκελετού της σκάλας που οδηγεί από την Κ. Παλαιολόγου προς τον χώρο στάθμευσης Ντ’ Αβίλα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών για να αρχίσει η τοποθέτηση των σκαλιών, με στόχο να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο για εξυπηρέτηση του κοινού που σταθμεύει στην τάφρο Ντ’ Αβίλα.
  • Οι εργασίες στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση και ο ενδοδαπέδιος φωτισμός και έχει αρχίσει η τοποθέτηση του δυτικού στηθαίου από ειδικό συνεργείο. Μόλις ολοκληρωθεί το δυτικό στηθαίο και ελεγχθεί, η γέφυρα θα ανοίξει για εξυπηρέτηση του κοινού.
  • Η ανατολική τάφρος βρίσκεται επίσης σε προχωρημένο στάδιο, αλλά λόγω της σύνδεσής της με τη δυτική τάφρο, με την οποία αποτελούν έναν ενιαίο χώρο, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση και της δυτικής τάφρου. 

 

 

Δειτε Επισης

Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate