Προς αποκατάσταση η Λέσχη Λάρνακας

Υπογράφηκε το μεσημέρι στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας συμβόλαιο για την αποκατάσταση της Λέσχης Λάρνακας, που θα χρησιμοποιηθεί ως Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού. 
 
Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η υπογραφή του Συμβολαίου  έγινε μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Εργολάβου P. HADJIPIERIS FIXICO LTD και αφορά την αποκατάσταση και συντήρηση Αρχαίου Μνημείου στη Λάρνακα (Λέσχη Λάρνακας). Η δαπάνη ανέρχεται στα 1.260.000,00 εκατομμύρια ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ η ολική δαπάνη του Έργου υπολογίζεται να ανέλθει στα 1.500.000,00 εκατομμύρια ευρώ».
 
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες με τις κατασκευαστικές εργασίες να ολοκληρώνονται στα μέσα του 2020. Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με την ολοκλήρωση του έργου το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει χώρους/ εργαστήρια για περιοδική στέγαση νέων καλλιτεχνών, εκθεσιακό χώρο και μικρό εστιατόριο, ενώ στην αυλή που θα ανακαινιστεί θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και μικρές εκδηλώσεις».
 
Προστίθεται ότι το κτίριο της Λέσχης Λάρνακας «υπολογίζεται ότι κτίστηκε το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και η αρχική του χρήση ήταν πανδοχείο. Με την άφιξη των Άγγλων, το 1878, μετατράπηκε σε Λέσχη για Δημόσιους Υπαλλήλους και Στρατιωτικούς, ενώ στην αυλή του δημιουργήθηκε το πρώτο γήπεδο τένις που έγινε στην Κύπρο. Μετά το 1974 και για κάποια χρόνια, χρησιμοποιήθηκε ως Λέσχη Λάρνακας».
 
Το κτίριο είναι τ/κ ιδιοκτησίας και σήμερα είναι μισθωμένο στον Δήμο Λάρνακας με σκοπό την αποκατάσταση και συντήρησή του. Βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Πιερίδη, έναντι του Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου