Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Leptos Group: Η Πάφος, πόλος έλξης για Ευρωπαίους αγοραστές

Η όμορφη Επαρχία της Πάφου η οποία θεωρείται η πλέον κοσμοπολίτικη περιοχή της Κύπρου συνεχίζει να είναι πόλος έλξης για τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες κυρίως από την Ευρώπη αλλά και από υπηκόους τρίτων χωρών χωρίς να βασίζεται σε μεμονωμένες αγορές όπως οι άλλες πόλεις. Η ασφάλεια και το τέλειο κλίμα μαζί με τη νέα κοσμοπολίτικη κουλτούρα στην περιοχή αύξησαν τη παρουσία ξένων αγοραστών, επενδυτών και επιχειρηματιών. 
 
Η Πάφος συνεχίζει να παραμένει πρώτη για δέκατο μήνα στις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αγοραστές και επενδυτές κυρίως σε Ευρωπαίους αλλά και υπηκόους από τρίτες χώρες και το 2018 με ποσοστό 39.9% σε σύγκριση με τη Λεμεσό, η οποία ακολουθεί με 29.6%. Η Λάρνακα είναι τρίτη με 16.0%, ακολουθεί η Αμμόχωστος με 9.3% και τελευταία η Λευκωσία με μόλις 5.2%.
 
Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2018, κατατέθηκαν συνολικά 3589 συμβάσεις πώλησης ακινήτων από ξένους αγοραστές, από τις οποίες 1150 κατατέθηκαν από πολίτες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και 2439 από υπηκόους τρίτων χωρών.
 
Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, ο συνολικός αριθμός των συμβάσεων που κατατέθηκαν στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας αυξήθηκε κατά 19% σε σχέση με τα κατατεθέντα κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Η Πάφος συνεχίζει να αναγνωρίζεται ανάμεσα στις καλύτερες νέες και μοντέρνες πόλεις παγκοσμίως όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι στο εξωτερικό.
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023