Dolphin: Προς πώληση η επένδυση της στην Aristo

Ώθηση ώστε να προβεί στην διερεύνηση ενεργειών για πώληση της επένδυσης της στην Aristo Developers, δίνουν στην Dolphin Capital Investors τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα της κυπριακής εταιρείας για το 2018. Σύμφωνα με την έκθεση της Dolphin για τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα, η εταιρεία διερευνά διάφορους τρόπους ρευστοποίησης της επένδυσης της στην Aristo, με το ποσοστό συμμετοχής της να ανέρχεται στο 47,9%. 

Σύμφωνα με την έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων της Dolphin Capital Investors, οι πωλήσεις της Aristo Developers κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2018 ανήλθαν στα €33,74 εκατ. σε σχέση με €37,41 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σημειώνοντας μείωση 9,8%. Ωστόσο, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από τα περσινά.

Όπως σημειώνεται, η Dolphin Capital Investors θα προβεί στη διερεύνηση τρόπων αποεπένδυσης στην Aristo λαμβάνοντας υπόψη και τη σημαντική μείωση του δανεισμού της εταιρείας που επιτεύχθηκε το 2017 μέσω αναδιάρθρωσης. 

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της Aristo, η έκθεση καταγράφει ότι για την περίοδο Ιανουάριος – Αύγουστος 2018, σημειώθηκαν πωλήσεις 74 μονάδων με το 71,3% των αγοραστών να είναι από την γεωγραφική περιοχή της Κίνας και άλλων περιοχών της Ασίας, το 11,5% των αγοραστών προέρχονται από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, το 8,9% των αγοραστών ήταν Ρώσοι ενώ οι αγοραστές από την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιστοιχούσαν μόλις το 6,3%. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Aristo αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της Dolphin, στην οποία ανήκει γη έκτασης 1.448 εκταρίων με εκτιμημένη αξία €193 εκατ. Σημειώνεται πως η Dolphin το 2016 προχώρησε σε καταρχήν συμφωνία με τον Θεόδωρο Αριστοδήμου για απόκτηση της συμμετοχής της στην Aristo έναντι του ποσού των €45 εκατ. κάτι το οποίο δεν είχε αίσιο τέλος διότι ο κ. Αριστοδήμου ενημέρωσε την εταιρεία πως η τήρηση της συμφωνίας καταβολής των δόσεων ήταν αβέβαιη.

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου