Ζητούν βελτίωση του δρόμου Λουτρών Αφροδίτης – Φοντάνα Αμορόζα

Με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στον Ακάμα, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και οι κοινότητες της περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς παρακάθισαν  σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή βουλευτών της επαρχίας Πάφου, εκπροσώπων της νεολαίας και του Επισκόπου Αρσινόης και ομόφωνα τάχθηκαν υπέρ της άμεσης βελτίωσης του δρόμου Λουτρών Αφροδίτης - Φοντάνα Αμορόζα. 

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και οι κοινότητες Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς χαιρέτισαν τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Γεωργίας προς τους βουλευτές της Επαρχίας για άμεση βελτίωση του δρόμου και για ριζική ανακατασκευή του στα πλαίσια του Διαχειριστικού Σχεδίου Ακάμα.

Σημείωσαν παράλληλα την ανάγκη για άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργείου και των συναρμόδιων Υπηρεσιών και έναρξη εργασιών το αργότερο μέσα σε σε 5 μέρες.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς αναφέρεται πως όταν ένας δρόμος είναι επικίνδυνος πρέπει να διορθώνεται και όχι να κλείνει, ιδιαίτερα  όταν πρόκειται για δρόμο που χρησιμοποιείται και εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή εδώ και αιώνες.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς χαρακτηρίζει εισήγηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών,  Γιώργου Περδίκη,  για κλείσιμο του δρόμου για τους ιδιώτες και πρόσβαση μόνο για οχήματα Πυροσβεστικής, Τμήματος Δασών και ασθενοφόρα, "αντιφατική και παράλογη". 

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς σημειώνει επίσης πως ο  συγκεκριμένος δρόμος είναι αναγκαίος για τους επισκέπτες της περιοχής, για την Πυροσβεστική, τα ασθενοφόρα, το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και  τους ιδιώτες ιδιοκτήτες γης.

Καλεί παράλληλα το κράτος να ανοίξει, να διαπλατύνει και να βελτιώσει το δρόμο  ώστε να καταστεί προσβάσιμος και ασφαλής για όλους.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας