Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

J&P Overseas: Γιατί επέλεξε το καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Η J&P (Joannou & Paraskevaides) Overseas Limited ενημερώθηκε από τον κύριο Χρήστο Ιωάννου, Alternate Director, ότι κατέθεσε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στα δικαστήρια της έδρας της στο Guernsey αίτηση για υπαγωγή της J&P Overseas Limited σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης σύμφωνα με τις διατάξεις της Νομοθεσίας περί Εταιριών του Guernsey. 

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι το καθεστώς ειδικής διαχείρισης επιδιώκεται προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αξία επί των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρίας απ’ ότι στην περίπτωση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Διαβάστε ακόμα: J&P: Η κυπριακή εταιρεία είναι ανεξάρτητη οντότητα

«Οι δυσχερείς συνθήκες των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται η Εταιρία, τελική έγκριση από πελάτες ποσών χαμηλοτέρων απ’ ότι διεκδικούσε η εταιρεία, καθυστερήσεις στην είσπραξη οφειλών από πελάτες και περιορισμένη διαθεσιμότητα χρηματοδότησης και τραπεζικής υποστήριξης για την διασφάλιση νέων έργων, οδήγησαν την Εταιρία στη δύσκολη αυτή θέση», αναφέρει σχετικά. 

Προστίθεται ακόμα ότι κατά τους τελευταίους μήνες η J&P Overseas αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα της επέτρεπε να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της. 

Ωστόσο, η J&P Overseas σημειώνει ότι, «δυστυχώς, το ολοκληρωμένο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης που ετοίμασε η Εταιρία με την συνδρομή εξειδικευμένων συμβούλων και κατέθεσε στις τράπεζές που την χρηματοδοτούν, απορρίφθηκε από τις τράπεζες με αποτέλεσμα να περιοριστούν ουσιαστικά τα περιθώρια ευελιξίας της Εταιρίας και η δυνατότητά της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Η J&P Overseas αναφέρει ακόμα ότι ο χρονισμός για την απόφαση για αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης σχετίζεται με την προστασία των δικαιωμάτων των πιστωτών, των υπαλλήλων και των πελατών του Ομίλου της J&P Overseas με δεδομένη την απολεσθείσα ρευστότητα. 

«Αναμένεται ότι υπό το καθεστώς ειδικής διαχείρισης η Εταιρία θα επωφεληθεί από την απαραίτητη προστασία και θα βρεθεί σε καλύτερη θέση προκειμένου να συμφωνήσει σε συναινετική βάση με τους πελάτες, τις τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές για τις κατάλληλες λύσεις σε κάθε έργο στο οποίο δραστηριοποιείται», προσθέτει η εταιρεία. 

Μέσω του καθεστώτος ειδικής διαχείρισης η Εταιρία επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει την αρνητική επίδραση της κατάστασής επί των πιστωτών αλλά κυρίως να συνεισφέρει στην ανακούφιση των δυσκολιών και συνεπειών που αντιμετωπίζει το εργασιακό δυναμικό της, το οποίο έχει επιδείξει τεράστια υπομονή και αφοσίωση μέχρι σήμερα, τονίζει, μεταξύ άλλων.

Διευκρινίζεται ακόμα ότι καμία θυγατρική του Ομίλου πέρα της Εταιρίας δεν προτείνεται σήμερα να τεθεί υπό το καθεστώς ειδικής διαχείρισης μέχρι ο Ειδικός Διαχειριστής να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και ο προτεινόμενος Ειδικός Διαχειριστής θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να διασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξία στον Όμιλο. 

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και η διοίκηση θα παρέχουν την αμέριστη υποστήριξή τους στις προσπάθειες του Ειδικού Διαχειριστή μόλις αναλάβει τον ρόλο με την ελπίδα και προσδοκία ότι θα επιτρέψει την ομαλή και συντεταγμένη ολοκλήρωση των έργων», αναφέρει σχετικά η εταιρεία, η οποία αναμένει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέλη θα επιδείξουν την απαραίτητη διάθεση συνεργασίας που θα επιτρέψει τα βέλτιστα αποτελέσματα υπό τις παρούσες συνθήκες.

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024