Αρχιτεκτονικά βραβεία για το νέο κτήριο του ΙΝΓΚ

InBusinessNews  12/09/2018 11:00
Αρχιτεκτονικά βραβεία για το νέο κτήριο του ΙΝΓΚ

Αρχιτεκτονικά βραβεία για το νέο κτήριο του ΙΝΓΚ

InBusinessNews  12/09/2018 11:00

Το σχέδιο που υπέβαλε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος και η Γεωργία Δασκαλάκη διακρίθηκε στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, υπαίθριου αμφιθεάτρου και εξωτερικού περιμετρικού δρόμου, δίπλα από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, στον Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσία. 

RELATED ARTICLES


Σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής, δεύτερο βραβείο απονέμεται στην Ελένη Παυλίδου και τρίτο βραβείο στον Stephan Buerger. Παράλληλα, έπαινο απέσπασαν οι κύριοι  Άλκης Δίκαιος και Μάριος Χριστοδουλίδης. 

Διαβάστε ακόμα: Νέο κτήριο και αμφιθέατρο για το Ινστιτούτο Νευρολογίας

Όλες οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού θα εκτεθούν στο  Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου μεταξύ 13/09/2018-18/09/18 όπου και θα αναρτηθούν αντίγραφα της έκθεσης της Κριτικής Επιτροπής. 

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός κόστους του έργου ανέρχεται στα €15 εκατ. συν ΦΠΑ. Οι Όροι Προκήρυξης του διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη σύμφωνα με την περί δημοσίων συμβάσεων νομοθεσία, βασίστηκαν στα πρότυπα έγγραφα «Κανονισμοί Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου». 

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος αρχιτεκτονικά γραφεία από την Κύπρο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποβλήθηκαν συνολικά 16 αρχιτεκτονικές προτάσεις. Οι αρχιτεκτονικές προτάσεις που υποβλήθηκαν στις 13 Ιουνίου 2018 αξιολογήθηκαν από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, στην οποία εκπροσωπήθηκαν τόσο το ΕΤΕΚ, όσο και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

H τελετή βράβευσης των πέντε επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/09/2018 και ώρα 6:30 μμ. Την τελετή θα ακολουθήσει παρουσίαση της μελέτης που απέσπασε το πρώτο βραβείο.

«Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο φιλοδοξεί να συμβάλει στις προσπάθειες για μετατροπή της Κύπρου σε ερευνητικό κέντρο» δηλώνει ο καθ. Λεωνίδας Φυλακτού, Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ και εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ο οποίος σηματοδοτεί και την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του Ινστιτούτου. 
 

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας