Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Σεπτέμβριο το σχέδιο ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων

Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να εξαγγείλει το σχέδιο ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων Τροόδους, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης (16 Αυγούστου) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεση όπως τα κτήρια των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων αξιοποιηθούν προς όφελος των κοινοτήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε στο «1ο Φεστιβάλ Φιλίας και Πολιτισμού, Χρίστος Λαζαρής» στη Βάσα Κοιλανίου.

«Θέλω να σας βεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα έντονο όσον αφορά τις ορεινές κοινότητες, όσον αφορά τις μικρές κοινότητες», είπε.

Τον Σεπτέμβρη, πρόσθεσε, «θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε το σχέδιο ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων Τροόδους στο οποίο εμπίπτετε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ταυτόχρονα, «με διάφορα έργα υποδομής θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο ενδιαφέρον που επιδεικνύουμε στην αναζωογόνηση των εγκαταλελειμμένων κοινοτήτων μας».
 
«Όσον αφορά τα οικήματα της Συνεργατικής, περιορίστε προς το παρόν τα ποσά που μαζεύετε και πιστεύω ότι σύντομα θα είστε σε θέση να τα διαθέσετε κάπου αλλού», είπε.

Περιορίζομαι μέχρι εδώ, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες και είμαι βέβαιος ότι με την ευρύτερη πολιτική μας (για στήριξη των κοινοτήτων), και με την ανάκτηση των ακινήτων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις, κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα από τα βασικά που χρειάζονται οι κοινότητες μας είτε για να στεγαστούν Πολιτιστικά Κέντρα είτε τα Κοινοτικά Συμβούλια κ.ά».

Συνεπώς, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «αυτό που θέλω να σας αναγγείλω απόψε είναι την αποφασιστικότητα και την πρόθεση μας να δούμε πώς αξιοποιούνται προς όφελος των κοινοτήτων μας τα κτήρια των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων που μέσα από τους κόπους, τους μόχθους, τις υστερήσεις σας έχετε δημιουργήσει».

Ειδική μνεία έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του στον Κρις Λαζαρή εις μνήμη το οποίου διοργανώθηκε το φεστιβάλ, ο οποίος, όπως είπε, «διέπρεψε στην Αγγλία εγκαταλείποντας τη γειτονική κοινότητα της Δοράς στα 16 του χρόνια για να είναι σημείο αναφοράς για όσους πραγματικά έχουν την πίστη και θέληση να προκόψουν». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης ο Άριστος Παπαδόπουλο και ο Τάκης Βασιώτης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης